Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Peugeot Total Dealer Team DK går efter to sejre

DM Rally 
13/10/15 

Kampen om Danmarksmesterskaberne i rally går ind i sin afgørende fase. Peugeot Total Dealer Team DK har to hold med i kampen om to af Danmarksmesterskaberne. Og begge hold vil gå all in, når Bygholm Rally ved Horsens køres som årets næstsidste DM-afdeling den 17. oktober.
 


Christian Jensen og Freddy Pedersen
(Foto: Rallypics.dk)

”Det bliver fuld attack lige fra start,” siger Christian Jensen fra Ans, som sammen med Freddy Pedersen fra Bjerringbro skal indhente noget af det tabte i den hårde 4WD-division, hvis de skal genvinde deres Danmarksmesterskab.

”Jeg kører ikke motorløb for at køre taktisk. Jeg kører for at stå øverst på skamlen.” Sådan lyder det Kim Madsen fra Sorø, der ellers sammen med Anja Posorski fra Rødding har sikret sig et ganske solidt forspring i den lille 2WD-division. Så solidt, at en forhåndsafgørelse før DM-finalen er en reel mulighed.

”Jeg har tænkt over det, det har jeg da,” indrømmer Kim Madsen. ”Sidste år vandt jeg DM i næstsidste afdeling, og jeg kunne da godt tænke mig at gentage successen. Det er da helt klart vores målsætning at forsøge at lukke mesterskabet, men der er helt sikkert andre, som vil forsøge at forhindre os i at gøre det.”

Bygholm Rally får Horsens som base, og det er et såkaldt minirally. Der er tale om tre prøver, som hver skal køres to gange.

”Jeg har ikke kørt i området før, men vi har set nogle videoer af hastighedsprøverne, og det ser ud til at være nogle gode prøver, men det bliver et kort løb, så der er kun en retning på speederen. Det er nedad. Vi skal vinde det løb,” slår Christian Jensen fast.

”Det var ærgerligt, at vi sidste gang var uheldige og endte nede i rækkerne, så vi nu er bagud på point. Det var vi nu også sidste år, men vi kom stærkt tilbage. Freddy og jeg kører bedst under pres. Intet er afgjort endnu.”

Også for Kim Madsen og Anja Posorski bliver det ukendt terræn, der skal køres rally i.

”Jeg har ikke før kørt i området, men jeg glæder mig til det, for jeg har hørt, at det skulle være nogle gode rallyprøver,” siger køreren i den hurtige Peugeot 208 R2. ”Men vi kommer ikke udenom, at det er et kort rally. Tingene kan rimeligt hurtigt være afgjort på dagen, så det gælder bare om at hænge i fra starten. Men sådan har det været så mange gange før.”


Anja Posorski og Kim Madsen
(Foto: Rallypics.dk)

Kim Madsen og Anja Posorski har et forspring på 32 point i deres division. Kan de blive nummer to og score 15 point, er de sikre på Danmarksmesterskabet i 2WD-divisionen op til 1600 cm3. Uanset konkurrenternes placeringer.

”Vi vil gerne have et mesterskab i hus igen. Det var det, vi gik til valg, på som man siger, og det er ikke planen at køre taktisk. I hvert fald ikke fra start,” siger Kim Madsen.

”Det er faktisk svært at køre 90 procent og køre sikkert. Det er næsten umuligt, for det ender gerne med, at man får lavet en brøler. Derfor har jeg fuld fokus på, at vi giver fuld gas fra starten af, så vi kan stå på podiet, når dagen er omme.”

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Horsens
 • 17/10/15 - Horsens - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS