Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Rally i Struer en stor succes

Rally Sprint 
12/10/15 

400 tilskuere så på, da der blev givet gas i Struers industrikvarter
Struer & Omegns Motor Sport har haft en temmelig travl sæson. Klubben har ikke været særlig aktive som arrangører af rally siden klubben i 2004 sammen med naboklubben i Lemvig arrangerede en DM afdeling. Da Bjerrum Efterårs Rally lørdag eftermiddag blev afviklet på en helt ny rundbane i Struers industrikvarter, var det anden gang i denne sæson, at klubben stod bag et rally arrangement. Dertil kommer at klubben i mellem de to rally arrangementer har afviklet en afdeling af DM i bilorientering.
 

Skal man dømme ud fra deltagernes tilkendegivelser og tilskuernes tilstrømning, så må rallyet gerne blive til et årligt tilbagevendende arrangement. I hvert tilfælde var deltagerne meget begejstrede for den rundbane der var fundet til arrangementet.

Tilskuerne var også begejstrede, og der var ingen sure miner at spore hos de, der måtte vende og køre en omvej for eksempelvis at komme på den kommunale genbrugsplads. Mange valgte at stille sig op og følge rallyet fra nærmeste hold.

Alt i arrangementet forløb planmæssigt og der var masser af roser til løbsledelsen med Niels Holst, Jes Pedersen og Asger Kvist, der var den trio fra arrangørklubben, der bistod den til lejligheden udlånte løbsleder, Flemming Nielsen fra Lemvig.


Lars Bjerrum var ubeskeden nok til at tage en generel sejr på hjemmebanen i Struer (arkivfoto)

Også på det resultatmæssige plan var Struer klubben i front. Vinderen af generalklassementet i rallyet blev Struer køreren Lars Bjerrum, der i den grad var på hjemmebane. Centrum for arrangementet var nemlig henlagt til værkstedet hos Bjerrum Biler, og indehaver Lars Bjerrum havde benyttet lejligheden til at invitere sponsorer indenfor til dels at fremvise produkter, men også til at få en tur i højre sædet hos et af rallyholdene.

At Lars Bjerrum også er hurtig bag et rat fik gæsterne syn for sagen for. Bjerrum kørte i sin vakse blå Ford Puma fra alle andre biler i arrangementet. Ud over at blive samlet vinder i tiden 15 minutter og 49 sekunder for de 4 gennemkørsler, var han også vinder af klasse 2 og samlet 13 sekunder hurtigere end Jan Jacobsen fra Holstebro der i tiden 16.02 var næsthurtigste i både klasse 2 og samlet.

Vinderen af klasse 3 blev Carsten Jensen fra Holstebro, der i en Renault Clio R3 kørte i tiden 16.02. Dermed delte han den samlede 2. plads i løbet med Jan Jacobsen. Nr. 2 i klasse 3 blev Harald Søndergaard fra Herning i en Subaru Impreza.

I klasse 1 var det også en Holstebro kører, der var hurtigst. Her var det Jens Kristian Jensen i en Peugeot 106, der var hurtigst foran Jakob Faarup fra Hinnerup i en Fiat Uno.

I kategorien ”underholdende kørsel” var der nok ikke nogen der kunne matche Mads Ulbæk Jensen fra Vejle. I sin baghjulstrukne BMW E36 formåede Vejle køreren ikke mindre end 4 gange at snurre rundt om sig selv. Den mest spektakulære snurretur tog han lige ved udgangen på en ny runde på rundbanen. Ved porten ved Bjerrum Biler tog han den baglæns ud af udkørslen uden at ramme hverken en tønde, en stor sten og et hegn. At den underholdende kørestil med masser af udskridninger ikke nødvendigvis er den hurtigste kunne man se på resultattavlen, var det blev til en femte plads i klasse 3 blandt de 5 biler, der gennemførte rallyet.

Alle resultater kan læses på klubbens hjemmeside: www.soms.dk.

Struer & Omegns Motor Sport
Jørn Mørup


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: