Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Fem unge kører om to podiepladser

Danish
Supertourisme
Turbo 

09/10/15 

Johan Jokinen. Eller Frederik Mortensen. Eller Frederik Nymark. Eller Frederik Vodder. Eller Kevin Rossel? Mesterskabet i Danish Supertourisme Turbo er i hus. Den rutinerede fynbo Michael Outzen kan ikke indhentes, og han har reserveret det øverste trin på podiet. Men derfor står der alligevel meget på spil i weekendens finale på Padborg Park, og det er hele fem unge kørere, der skal ud og køre om 2. og 3. pladsen. Samtidig skal teammesterskabet afgøres.
 

Inden søndagens superpole og tre heats, hvor der er 100 points på spil for hver kører, er det Danmarks hurtigste lægestuderende, Johan Jokinen fra Keo Racing, der med 375 points ligger nr. 2 i mesterskabet. Lige efter følger Frederik Mortensen fra Perfection Racing med 367 points.

I 6. afdeling, der var Night Race på Padborg Park, gik det helt galt for Frederik Mortensen.

- Jeg beklager, at jeg ramte både Kurt Thiim og Michel Nykjær, men problemet var, at min bremse ikke virkede, fortæller Frederik Mortensen.

Han dementerer forlydende om, at han ikke stiller op på Padborg Park i weekenden.

- Det er rigtigt, at der har været en uoverensstemmelse mellem mig og Perfection Racing, men jeg kører altså med i supertourisme-finalen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Og Frederik Mortensen kommer ikke bare for at trille rundt som feltets røde baglygte.

- Nu skal den 2. plads simpelt hen i hus. Når min bil fungerer, så er den rigtig hurtig, og nu håber jeg, at den er helt klar til finalen, hvor jeg også vil køre efter at vinde det sidste heat.

Det er han ikke alene om. Michael Outzen har på forhånd meldt ud, at selv om hans mesterskab er sikkert, så kører han benhårdt efter at bevise, at han er feltets bedste kører.

Og Johan Jokinen og Frederik Mortensen får næppe lov til alene at afgøre, hvem der kommer til at stå på de to podiepladser ved siden af Michael Outzen på toppen.

Frederik Nymark, der har sit eget team, står noteret for 341 points, men han vandt sit første heat i Night Race og ligner én, der er på vej frem. Det samme gælder Frederik Vodder fra Roskilde Racing Center. Vodder kan blive den næste af de unge, der vinder sit første heat. Vodder har 305 points, så han skal have en formidabel søndag, hvis han skal nå op på podiet.

Det samme gælder for Kevin Rossel. Siden Night Race, hvor han vandt sin første heatsejr, har han været ude i stor turbulens, men hvis han kan finde tilbage til koncentration og sejrsvilje bag rattet, så vil han være rigtig hurtig.


(Foto: Motorsporten.dk)

Sammen med Michael Outzen skal Kevin Rossel forsøge at sikre teammesterskabet til JM Racing. Hvis Frederik Mortensen får gang i sin bil, og teamkollega Henrik Lundgaard igen viser sin klasse, så bliver teammesterskabet et spændende opgør mellem JM Racing og Perfection Racing.

Finalen i Danish Supertourisme Turbo bliver også en afsked med en legende i dansk motorsport. Kurt Thiim, der gjorde comeback for at hjælpe en ny superklasse i gang, kører sit sidste løb, og for publikum bliver det ganske givet et vemodigt farvel til én af de danske kørere, der har opnået de største resultater i international motorsport.

Poul-Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 11/10/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •