Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Mikkel O. deltog i Porsche Motorsport Super Cup shoot-out

Sportscar racing 
08/10/15 

som første dansker nogensinde!
Mandag den 5. oktober samlede Porsche Motorsport ni talentfulde racerkørere fra hele verden til en Shoot-Out på Lausitzring, Tyskland. Porsche Carrera Cup Scandinavia blev repræsenteret af den unge struerbo, Mikkel O. Pedersen. Mikkel O. blev 4’er i det samlede mesterskab i Porsche Carrera Cup Scandanavia og blev desuden kåret som ”Årets Talent” i Sverige.
 

Testen i Tyskland gik godt. Nu bliver det nogle spændende uger i vente på Porsches udvælgelse og beskeden om hvem, af de ni racerkørere som Porsche Motorsport Junior Program 2016, vil satse på.

Shoot-outen på Lausitzring foregik over to dage og her fik de udvalgte fra Porsche-serier rundt om i verden lov til at køre i en ny 911 GT3 Cup. Nu skal deres præstationer vurderes, og den som bliver udvalgt, kommer blandt andet til at køre Porsche Mobil 1 Super Cup med finansiel støtte fra Porsche Motorsport 2016.


Mikkel ses yderst til højre, på bageste række
(Foto: Porsche Carrera Cup Scandinavia)

Juryen skal bedømme følgende talenter:
M. Jaminet, 20 år, Frankrig, Porsche Carrera Cup France.
R. Agostini, 21 år, Italien, Porsche Carrera Cup Italia.
J. Webster, 21 år, England, Porsche Carrera Cup, Great Britain.
M. O. Pedersen, 18 år, Danmark, Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Y. Motojima, 24 år, Japan, Porsche Carrera Cup Japan.
N. Menzel, 17 år, Tyskland, Porsche Carrera Cup Asia.
E. Skeer, 21 år, USA, GT3 Cup Challenge USA.
N. Foster, 23 år, Australien, Porsche Carrera Cup Australien.
R. Muscat, 23 år, Australien, Porsche Carrera Cup Australia.

E. Skeer og R. Muscat fik et Wild Card af Porsche Motorsport til shoot-outen.

Med ni stærke racerkørere bliver det en svær beslutning for os at vælge én. Hurtigste omgangstider er ligeså vigtige som hvordan de opfører sig uden for banen. Vi skal analysere alt i vores søgen på at vælge den bedste kandidat, siger Andreas Hagenbach, mannager for Porsche Motorsport Junior Programme.

Mikkel O. udtaler selv, at det har været en oplevelse for livet. Bare det at blive nomineret har været stort! Konkurrenterne er alle dygtige og har større erfaringer og store teams bag sig. Men spændene bliver det, og jeg håber det bedste!

Mikkel O. stiller i weekenden op til et 4 timers løb på Padborg Park. Den seje racerkører får dermed endnu et race under huden. I forvejen har han kørt et fuldt Carrera Cup, 3 afdelinger af Swedich GT, som også er et langdistanceløb, samt en enkelt afd. på Jyllands Ringen i Special Saloon klassen. Det har været et travlt racer år for den unge Struer-bo.

Bettina Overgaard Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  •