Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Michel Nykjær - En travl sæson rundes af

Danish
Supertourisme
Turbo 

08/10/15 

Racerkøreren Michel Nykjær fra Næstved har haft en travl sæson! I foråret kunne han præsentere hele 3 forskellige løbsserier i sin 2015 kalender. Der var fart over feltet fra start af og inden sæsonens sidste løb køres i denne weekend på Padborg Park, har racerkøreren tilbagelagt 6 løb i den internationale serie TCR, 4 løb i den danske serie Danish SuperTourisme Turbo, samt et enkelt løb i Danish Thundersport Championship. Nu vil Nykjær kæmpe for en sidste sejr inden bilerne parkeres for vinteren.
 

På grund af sammenfald i de forskellige løbskalendere har det ikke været muligt for Nykjær at kæmpe med om mesterskabstitler i de forskellige klasser, men Nykjær er nu alligevel godt tilfreds med sin prioritering af løbene, og beslutningen om at lade udlandet komme i første række.

”Det har altid været min drøm at komme til udlandet og køre, og i de seneste sæsoner har jeg gjort god figur rundt omkring i verden, så da jeg blev kontaktet i foråret om jeg ville køre den internationale serie TCR, var jeg ikke i tvivl. Også selvom det har gået ud over mine danske mesterskabs chancer. Jeg nåede blandt andet at køre i Malaysia sammen med Formel 1, og jeg vandt i henholdsvis Portugal og Østrig, så det har været nogle uforglemmelige løb,” udtaler Michel Nykjær.


Nykjær på sejrsskamlen i TCR på den Østrigske bane Salzburgring. Fra venstre: Pepe Oriola, Michel Nykjær, Gianni Morbidelli
(Foto: TCR)

En svær tid
Midt på sæsonen røg Nykjær ind i flere episoder som ændrede hans sæson. Hans Schweiziske TCR team kunne pga. penge problemer ikke forlænge Nykjærs halvårlige kontrakt, og hans danske teamchef i DTC afgik tragisk ved døden efter teamet kun havde kørt et enkelt løb. Hermed stod Nykjær nu til ”kun” at skulle fortsætte i Danish SuperTourisme Turbo.

”Jeg har efterhånden været i motorsporten i en del år, og jeg ved at pengeproblemer ofte er noget som de forskellige teams kommer ud for. Især de internationale løbsserier som rejser rundt i hele verden kommer ofte i pengenød, og her er der flere kørere fra asiatiske lande som står klar til at betale, og dem kunne jeg ikke konkurrere med, så derfor blev min TCR kontrakt ikke forlænget efter det halve år. Det er bare ærgerligt at det er pengepungen vi skal konkurrere på, og ikke på racerbanen,” udtaler Nykjær og fortsætter.

”Det kom som et stort chok at min danske Teamchef i DTC afgik ved døden midt i sæsonen. Vi havde et super godt team, med dygtige folk hele vejen rundt. Vi kunne være kommet rigtig langt i DTC.”


Nykjær kører i weekenden sæsonens sidste racerløb i Danish SuperTourisme Turbo
(Foto: www.supertourisme.dk)

Sidste løb
Nu står sæsonens sidste løb for døren, og Nykjær er sulten efter en sidste sejr inden vinterpausen træder ind. Derfor vil han kæmpe for at stå øverst på sejrsskamlen i årets SuperTourisme Turbo finale i weekenden.

”Jeg kan ikke nå at vinde mesterskabet, men jeg vil alligevel give de andre kamp til stregen i weekenden. Det ville være fantastisk at slutte denne sæson af med en sejr, inden vi skal hjem og arbejde på hvad der skal ske af spændende ting i 2016,” slutter Michel Nykjær.

www.michelnykjaer.dk


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Padborg Park
  • 11/10/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •