Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

18 biler klar til nyt rally i Struer

Rally 
09/10/15 

Bjerrum Efterårs rally køres på bane i Struers vestlige industrikvartet i morgen
Når Struer & Omegns Motor Sport i morgen eftermiddag afvikler Bjerrum Efterårs Rally på en helt ny rundbane i Struers industrikvarter, så er det anden gang i år, at klubben står bag et rally arrangement, men første gang man afvikler et rally på en rundbane som et slags rallysprint.
 

Det første rally arrangement i Struer var i det tidlige forår, hvor en rallyprøve ved Vejrum var rammen om en test for primært de mandskaber, der skulle afprøve materialet inden DM sæsonen i rally startede.

Nu afvikler klubben så et efterårs rally arrangement, hvor man forsøger at brede tilbuddet lidt mere ud. Denne gang bydes der på en rundbane inde i Struers industrikvarter, men hvor prøven afvikles efter reglementet for klubrally, som er den type rally, man skal prøve kræfter med, inden man får lov at køre eksempelvis DM rally.


(Foto: Allan Post)

Da man søndag opgjorde tilmeldingerne kunne man konstatere at mindst 18 biler vil være med i morgen kl. 14 når deltagerne sendes ud på rundbanen ved Bødkervej.

Mange af de lokale rallykører er tilmeldt rallyet i morgen. Således er Lars Bjerrum naturligvis selv til start i sin flotte blå Ford Puma. Lars Bjerrum er en af hoved-initiativtagerne til arrangementet. Han glæder sig til at vise hjemmepublikummet hvor stærkt han kan køre i Pumaen. Og mon ikke at Lars Bjerrum denne gang har sikret sig, at motorhjelmen er tilstrækkeligt fastgjort. Sidst han og makkeren Henning Kristensen deltog i et rally ved Give, havde man ikke sikret, at motorhjemlen var tilstrækkelig fastspændt, og midt under en rallyprøve røg den op i frontruden. Udover det var umuligt at se noget for motorhjemlen ødelagde den også frontruden, og holdet måtte udgå. Men nu er frontruden skiftet og holdet glæder sig til lørdagens rally arrangement.


(Foto: Allan Post)

Centrum for arrangementet bliver hos Bjerrum Biler på Bødkervej i Struer. Første bil sendes ud på banen kl. 14.00. Fra Bjerrum Biler køres der ad Bødkervej til Damgårdsvej og Hjulmagervej. På hjørnet af Hjulmagervej og Fælledvej kører deltagerne, ind over tømmerhandlen og derfra videre ad Fælledvej op til Gørtlervej for derefter at køre bagvejen ind til Bjerrum Biler.

Serviceområdet for bilerne bliver lige syd for Bødkervej.

Der er mange lokale mandskaber til start. Blandt forhåndsfavoritterne til at udfordre Lars Bjerrum er bl.a. Jens Kristian Jensen fra Holstebro i Peugeot 106 Kit Car og Carsten Jensen, også Holstebro i en flot Renault Clio. Også Ikast kører, Harald Søndergaard er til start i en firehjuls trukket Subaru Imprezza. Harald Søndergaard er nok mest kendt for at være mange dobbelt dansk og nordisk mester i bilorientering, men ud over bilorienteringsbilen har han en næsten identisk rallybil.
Under alle omstændigheder bliver der noget at se på for tilskuerne.

Der kan følges mere om arrangementet på klubbens hjemmeside: www.soms.dk

Struer & Omegns Motor Sport
Jørn Mørup


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: