Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rally Denmark afgør atter Danmarksmesterskabet i rally

DM Rally 
07/10/15 

Sidste år var Rally Denmark løbet, som afgjorde Danmarksmesterskabet i rally, og det kommer også til at ske i år. Fredag den 30. og lørdag den 31. oktober står Kjellerup og Omegns Motorklub for anden gang som arrangør af Rally Denmark, der atter får byen Ans mellem Århus og Viborg som base.
 

”Da vi igangsatte planlægningen af det første Rally Denmark for mere end to år siden, gjorde vi det med en klar ambition om, at det ikke skulle være en engangsforeteelse,” siger Kenneth Svendsen, der er løbsleder for Rally Denmark.


Rally Denmark byder på masser af rallybiler på de midtjyske veje i den sidste weekend af oktober
(Foto: Morten Alstrup)

”Det skulle være et årligt tilbagevendende løb, som på sigt kunne få sin faste plads på den danske og internationale løbskalender. Og så skulle det også være et løb, der gav tilskuerne gode rallyoplevelser og deltagerne sportslige udfordringer. Ud fra de tilbagemeldinger, som vi fik efter premiereudgaven, fornemmer vi, at det er lykkedes, og vi har valgt at bygge videre på erfaringerne fra sidste år.”

Rally Denmark bliver årets eneste rally, som rent konkurrencemæssigt kommer til at strække sig over to dage.
”Vi lægger ud med at sende det første mandskab afsted fra Ans Idræts og Kultur Center fredag aften klokken 19,” forklarer Kenneth Svendsen. ”På det tidspunkt er der buldrende mørkt, så kørerne og observatørerne skal nok blive udfordret på de fire hastighedsprøver, som vi fredag aften afvikler i området mellem Viborg og Bjerringbro.”

Lørdagens del af Rally Denmark kommer dog til at foregå i dagslys. Fra klokken otte om morgen til klokken halv fem om eftermiddagen skal der kæmpes over fem forskellige hastighedsprøver, der hver skal køres to gange. Når alle hastighedsprøverne er overstået, returnerer deltagerne til servicepladsen ved Ans Idræts og Kultur Center for at blive hyldet efter at have tilbagelagt en samlet distance på 391 kilometer, hvoraf godt 170 kilometer er hastighedsprøver.

Fakta
Rally Denmark er et internationalt rally, som afvikles den 30.-31. oktober. Løbet får base i Ans mellem Viborg og Århus og kommer til at tælle som finalen i kampen om dels de danske mesterskaber i rally for såvel moderne som historiske biler, dels West Euro Rally Cup samt North European Zone Championship for juniorkørere.

Rally Denmark
Kjellerup og Omegns Motorklub
www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 31/10/15 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: