Go Kart

RS Competition afslutter med dobbelt DM sejr i dansk Rotax Max Challenge

Go Kart
06/10/15

Efter en hektisk intensivering af det danske Rotax Max Challenge mesterskab og et noget uforventet og udfordrende udgangspunkt til mesterskabsafslutningen i Ikast, mødte RS Competition talstærkt op til årets syvende og sidste Rotax Max Challenge løb. Flere af teamets kørere fik som bekendt frataget deres point fra den forrige afdeling i Vojens, og for nogen betød det, at tungen denne gang skulle holdes lige i munden.

Victor Frost Bay, Bennet Ahrens og Andre Eriksen var vinderkandidater til Rotax Mini, Super Senior og Rotax XL mesterskabet, mens Malthe Jakobsen, der ellers før pointfratagelsen i Vojens, havde vundet DM, nu måtte kæmpe under noget vanskeligere vilkår.

Rotax Micro klassen, det første trin på Rotax stigen, har i hele sæson 2015 været godt besat og denne gang var ingen undtagelse. Hele 22 kørere var mødt op, og heriblandt var Gianni Andrisani og Frederik Jakobsen fra RS Competition. Begge var rigtig godt kørende og kvalificerede sig i tidtagningen som nummer 3 og 4. For Gianni blev det sågar til en andenplads i finale 1, mens Frederik faldt lidt tilbage i rækkerne. Til finalen blev konkurrencen skærpet, og de unge chauffører måtte tage til takke med en 5. og 8. plads.

Hos Minierne fortsatte kampen om den øverste plads på podiet mellem de to RS rivaler, Victor Frost Bay og Christoffer Christensen. Med fire sejre ud af seks mulige stod den samlede mesterskabssejr på højkant for Bay, mens Christoffer var lige efter på andenpladsen. Efter en tæt og nervepirrende finale, hvor Christoffer kom skidt fra start men kom hastigt tilbage til Bay i front, blev det Bay, der løb med sejren og dermed også titlen som Danmarksmester i Rotax Mini klassen. Christoffer snuppede titlen som Vicedanmarksmester. Valdemar Eriksen udvikler sig hurtigt og befandt sig i alle træninger i top 3. I tidtagningen blev han dog fanget på hælene af uforudset regn og kvalificerede sig som nummer 15. Men han kom stærkt tilbage i de fire indledende heats og kunne starte finalen som nummer 4. Her fik han ligesom Christoffer en skidt start og faldt tilbage som nummer 13. Men der skulle mere til at slå ham ud, og da det ternede flag blev vist, havde han kørt sig tilbage til en flot 6. plads.

Malthe Jakobsen i Rotax Junior fik frataget de point, der gjorde ham til mester før tid ved forrige afdeling i Vojens. Mesterskabet var derfor igen åbent og stod nu mellem ham og Mathias H. Jensen. Malthe gjorde alt, hvad der stod i hans magt, men det var desværre ikke nok til at løbe med sejren. Han afsluttede dog finalen på fornem vis ved at køre sig til en 3. plads fra en startposition som nummer seks. Samlet i mesterskabet blev det derfor til en 2. plads, hvilket er en fantastisk flot placering i Malthes kun første år i Rotax Junior. Mathias Lund blev bedste RS Junior i tidtagningen med en 3. plads, som efter de indledende heats var byttet ud med en 7. plads. Benjamin Refshøj var nummer 14 efter en skidt tidtagning. I finalen blev det til en 6. og 15. plads i nævnte rækkefølge.

For første gang i år var sidste års Rotax Max Challenge vinder i Rotax Super Senior, Martin Henckel Mortensen, med på deltagerlisten på dansk grund. Det blev dog en kort fornøjelse for Mortensen, der normalt deltager i det tyske Rotax mesterskab. Efter at have vundet tidtagningen, blev han efter andet kvalifikationsheat udelukket fra resten af løbet grundet en fjeder i powervalven, som ikke er tilladt i det danske mesterskab, men til EM og tysk mesterskab. Derefter var det op til Bennet Ahrens og Nicolai Linderg at holde fanen højt for RS Competition. For Ahrens var der en VM billet på spil og med suveræn kørsel i finalen og et forspring på over en langside, kunne han endelig ånde lettet op og kalde sig for Danmarksmester samt rette blikket mod Rotax verdensmesterskabet, der afvikles i Portugal i november måned. Også Nicolai Lindberg sluttede denne gang inden for pokalrækkerne og sluttede nummer 4.

Andre Eriksen i Rotax DD2 XL havde et svært løb med motorproblemer, hvilket var meget ærgerligt, da han efter dette løb har besluttet at lægge hjelmen på hylden for at fokusere på sin søn, Valdemar Eriksen, i Rotax Junior. Men efter pointberegningerne skinnede solen alligevel lidt på Andre, der løb med titlen i Rotax Max Challenge mesterskabet.

Næste indsats for RS Competition bliver sidste afdeling af det tyske mesterskab, hvor Marcel Schirmer og Mads Riis kan sikre sig titlerne som tysk mester.