Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper vandt det sidste løb

ADAC GT
Masters

05/10/15

Sebastian Asch og Luca Ludwig vandt mesterskabet
Sebastian Asch og Luca Ludwig er de nye mestre i ADAC GT Masters serien. I en spændende finale på en optørrende bane, blev parret i deres Mercedes SLS AMG nummer 5 og det rakte til mesterskabstitlen.
Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper i Audi R8vandt foran Frank Kechele/Nico Verdonck i Ford GT og Bruno Spengler/Dominik Baumann i BMW Z4.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Det var ikke kun titelaspiranterne der kunne mærke finalepresset i sæsonens sidste løb. Det blev til 2 SC perioder i finalen i løbets første halvdel. Kort efter starten som foregik på våd asfalt, overtog Daniel Keilwitz føringen i sin Callaway Corvette fra Kechele i Ford GT. Keilwitz kunne dog ikke bevare føringen for bagfra pressede Nicki Thiim på og overhalede Keilwitz på femte omgang. Og så var der ligesom ikke mere at køre om i spidsen for Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper bevarede føringen til løbet sluttede. Man måtte endda forsvare sin position i forbindelse med starten efter en tredje SC periode, men det var ikke et problem for Pepper der kunne køre over målstregen som vinder.

Vinderne af søndagens løb - Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper

I kampen om mesterskabet var det helt tydelig for Luca Ludwig og Sebastian Asch hvad der skulle ske. Man skulle mindst blive nummer 6 eller bedre for at vinde titlen. Og det lykkedes jo. Spengler/Baumann skulle vinde for at sikre sig mesterskabet. Man ville gerne have vundet teammesterskabet også, men efter konstant kørsel gennem hele sæsonen, var det Bruno Spengler og Dominik Baumann der for BMW Sports Trophy Team Schubert vandt denne titel.

2015 mestrene kåres

Daniel Dobitsch og Edward Sandström blev nummer 4 foran de nye mestre. Sjettepladsen blev indtaget af Rahel Frey og Philip Geipel som vandt lørdagens løb.

Og allerede nu kan sløret løftes for et par nyheder i reglementet for 2016 sæsonen. I næste sæson kopierer man den kvalifikationsform som man har i DTM serien, således at man lørdag kører en kvalifikation til lørdagens løb, og søndag ditto. Som vanligt starter næste sæson også på Oschersleben mens der afsluttes på Hockenheim. Den endelige 2016 kalender bliver offentliggjort om ganske kort tid.