Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Jan Magnussens sæsonfinale sejlede væk i voldsomt uvejr

SportsCar
Championship 

04/10/15 

Massive regnmængder afbrød TUDOR-finalen på Road Atlanta søndag nat dansk tid, hvor Jan Magnussen sluttede på en 6. plads i sin Corvette C7.R. Danskeren sikrede sig sejren North American Endurance Cup
 

Sjældent har det regnet så kraftigt til et racerløb, og med godt to timer tilbage af løbet, måtte arrangørerne afbryde TUDOR-mesterskabets sæsonfinale på Road Atlanta natten til søndag dansk tid. Jan Magnussen sluttede på en 6. plads i GTLM-klassen efter tidligere at have ført løbet.


(Foto: Richard Dole / Jan Magnussen Racing)

– Både jeg og resten af teamet var helt enige i beslutningen om at afbryde løbet, lød det fra Jan Magnussen.

Det 10 timer lange Petit Le Mans blev startet i en silende regn, som aldrig stoppede, og adskillige gange måtte maskiner på banen for at tørre asfalten, mens racerbilerne kørte i sneglefart efter en safetycar. Flere biler crashede og måtte udgå.

– Man kunne ikke se en pind. Især når løbet blev genstartet efter perioderne med safetycar, var det umuligt at orientere sig. Der var massiv spray fra de forankørende biler, og det var som at køre med bind for øjnene med 270 kilometer i timen.

– Da regnen aftog, havde vi en rigtig god bil og var konkurrencedygtige. Men forholdene blev kun værre, og jeg forstår ikke, at de ikke flagede løbet af tidligere. Til sidst råbte jeg over radioen, at de skulle afbryde det. Det var alt for farligt at fortsætte.

Indtil da kæmpede Jan Magnussen og Antonio Garcia som sædvanligt en brav kamp for at besejre det våde føre, og efter lidt over fire times kørsel lykkedes det sensationelt Magnussen at tage løbets generelle føring.

Et par uforudsete pitstop sendte herefter duoen tilbage i rækkerne, og Jan Magnussen var ved at indhente de tabte positioner fra en 6. plads i GTLM-klassen, da løbet grundet de voldsomme regnmængder blev afbrudt med lidt over to timer tilbage.


(Foto: Richard Dole / Jan Magnussen Racing)

Sikrede sig langdistancemesterskab
Magnussen og Garcia måtte således lade TUDOR-mesterskabet gå til Porsche, men duoen sikrede sig et andet stort mesterskab, nemlig Tequila Patrón North American Endurance Cup, takket være sejrene på Daytona og Sebring tidligere på året.

– Det var helt klart en god afslutning på sæsonen at kunne give teamet et mesterskab, lød det fra Jan Magnussen.

– Selvom anden halvdel af sæsonen har været problematisk for os, har 2015 alligevel være et fantastisk år for Corvette Racing.

– Vi tog sejrene på Daytona, Sebring og Le Mans, og jeg er bestemt glad for, at vores to teamkammerater, Oliver Gavin og Tommy Milner, kunne slutte med en tredjeplads her på Road Atlanta.

– En kæmpe tak til hele teamet for den kæmpe indsats, de altid yder, selv når det ser mest problematisk ud. Jeg er så stolt over at være med på holdet de kommende to år, og vi er allerede gået i gang med forberedelserne til 2016.

TUDOR United SportsCar Championship skifter titelsponsor til 2016, hvorfor serien omdøbes til WeatherTech United SportsCar Championship. Sæsonen starter med 24 Hours of Daytona den 30.-31. januar 2016.

Jan Magnussen Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Road Atlanta
  • 03/10/15 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS