Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Flot andenplads til Christina Nielsen i mesterskabet efter kaotisk løb

SportsCar
Championship 

04/10/15 

Store mængder regn gav som frygtet et kaotisk finaleløb i den amerikanske sportsvognsserie TUDOR United Sportscar Championship, da Petit Le Mans lørdag blev afviklet på Road Atlanta, USA. En dugget rude og et afbrudt løb ødelagde mesterskabschancerne for Christina Nielsen, der dog sluttede på en flot andenplads i GTD mesterskabet.
 

Orkanen ud for den amerikanske kyst havde de seneste tre dage sendt kraftig regn indover banen og lørdag gav regnen også store udfordringer. De planlagte ti timer var flere gange afbrudt grundet kraftig regn, afkørsler og uheld og efter 7 timer 51 minutter blev løbet flaget helt af. Det var dog på det værst tænkelige tidspunkt for Christina og hendes holdkammerater. De lå til en stærk afslutning, men i stedet sluttede de på niendepladsen i løbet, hvilket ikke gav nok point til at tage mesterskabet, da Ferrari 458 Italia med Bell, Sweedler og Segal sluttede på fjerdepladsen og dermed endte med at vinde mesterskabet sølle to point foran Christina.


(Foto: Jan Kaiser)

Undervejs i løbet skiftede mesterskabet dog hænder et par gange mellem de tre mesterskabskonkurrenter. Christina Nielsen sad bag rattet i Aston Martin V12 Vantage de første to timer, men den bil, der havde været så god i de seneste dages regnvejr var pludselig umulig at styre i den kraftige regn. Audi R8 LMS så bedre ud i regnen og lå på det tidspunkt til at køre mesterskabet i GTD klassen hjem.


(Foto: Jan Kaiser)

Men da Christinas holdkammerat Kuno Wittmer kom bag rattet, opstod der grundet meget kraftig regn en længere periode med safetycar og teamet fik mulighed for at ændre opsætningen på bilen. Efter justeringerne var Kuno mere tilfreds med bilen og han begyndte at køre den op igennem feltet. Han kom op på tredjepladsen og havde passeret begge mesterskabskonkurrenterne Audi og Ferrari. Da Kuno var færdig med sit stint, kom Christina tilbage i bilen, men efter en længere periode med safetycar begyndte forruden at dugge og da løbet igen blev givet frit, blev udsynet mindsket. Forholdene var i forvejen elendige og sigtbarheden i sprayen fra de andre biler var næsten lig nul, men med en forrude der til sidst var umulig at se igennem, var det ikke muligt at fortsætte med hastigheder op mod 270 km/t. Christina måtte søge i pit, hvor der samtidig blev udført kørerskift til amerikanske Brandon Davis. Pitstoppet betød at holdet tabte en omgang, men vel vidende at de øvrige biler skulle i pit før dem, lå der en klar plan for at komme tilbage på omgangshøjde. Endnu en afkørsel gav periode med safetycar og det så igen ud til at flaske sig for Christina Nielsens mesterskabschancer. Desværre nåede det ikke så langt, da regnen samtidig tog til og løbsledelsen valgte at flage løbet af, netop inden aftenmørket ville sænke sig.


(Foto: Jan Kaiser)

”Afbrydelsen af løbet var absolut ikke til vores fordel” sagde Christina Nielsen efter løbet. ”Det hele var lige ved at komme vores vej igen, da løbet blev afbrudt, så lige nu er jeg selvfølgelig skuffet over ikke, at have vundet mesterskabet. Men samtidig er jeg fantastisk glad for min samlede andenplads. Det har været en fantastisk sæson, hvor vi har sluttet på podiet i halvdelen af løbene og jeg har fået så meget anerkendelse for min præstation. Jeg kan ikke sige nok tak til teamet og min far, der har støttet mig hele vejen. Løbet i dag var helt vildt. Forholdene skiftede konstant og de første to timer var bilen en stor håndfuld at køre modsat de andre dage. Ændringerne vi fik lavet på bilen var dog en klar forbedring, men desværre begyndte min forrude at dugge. Der var absolut intet at gøre, jeg kunne intet se. Jeg prøvede sågar om jeg kunne åbne døren, medens jeg kørte for at se ud, men jeg måtte opgive og søge i pit”.

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • TRG - The Racers Group
  • Road Atlanta
  • 03/10/15 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •