Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Finale på godt og ondt for Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen

DTC 
04/10/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSidste weekends Yokohama DM-Finalen blev på mange måder et sammenkog af årets sæson for Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen i AutoMester Danish Thundersport Championship. Den ene blev atter ramt af uheld på netop FDM Jyllandsringen. Den anden fortsatte sin række af pointscorer i mesterskabet.
 

”Jeg synes, at vi har haft god fart på og en stigende formkurve gennem sæsonen,” fortæller Martin V. Jensen, der kunne afslutte sæsonen med pokalen som bedste U21-kører i finalerunden.


Martin V. Jensen sluttede sæsonen med U21-pokalen
(Foto: SNC Foto)

”Vi har haft en midtvejskrise, men jeg synes, at det er gået rigtig godt. Vi har været det eneste team, som har kørt alle løb uden mekaniske defekter overhovedet. Hvis vi er udgået, så har det været på grund af sammenstød og kollisioner. Det har en stor cadeau til teamet og mekanikerne. Jeg har gennem sæsonen fundet mere fart, og jeg håber, at jeg kan tage det med ind i næste år.”

Selv om Martin V. Jensen sluttede året med en pokal, fik han ikke den bedste start på finaleweekenden.

”Vi havde store problemer med bilen om lørdagen, hvor jeg døjede vildt meget med understyring, så derfor gik træning og tidtagningen galt,” siger Martin V. Jensen. ”Men vi fandt en løsning, for selv om jeg kørte på gamle dæk til opvarmningen, kørte jeg på de samme tider, som jeg havde gjort med nye.”

Slutfacit blev to niendepladser i kvalifikationsheatene og så en syvendeplads i finalen.

Nicholai Eberhard måtte til gengæld erkende, at han og FDM Jyllandsringen ikke er de bedste venner i år. Tre DTC-afdelinger er blevet kørt på banen ved Silkeborg og alle tre gange er han blevet offer for et sammenstød, som satte ham ud af spillet.

”Det er et eller andet med Jyllandsringen og mig i år. Det er bare uheldigt, at jeg i alle tre løbsweekender har skullet udgå,” siger Nicholai Eberhard.


Nicholai Eberhards uheldsstime fortsatte på FDM Jyllandsringen
(Foto: SNC Foto)

”Jeg lå midt i feltet og kom op mod hesteskoen, og så blev jeg ramt bagfra af Sebastian Aarvik og blev sendt rundt. Der kom fire-fem biler forbi, og så kom der en anden, som ikke kunne orientere sig og ramte mig foran. Det var en øv afslutning.”

Men selv om Nicholai Eberhard for fjerde gang i denne sæson – og for tredje gang på FDM Jyllandsringen – måtte udgå med en skadet bil, så synes han, at 2015 har været et skridt i den rigtige retning.

”Overordnet set har sæsonen været ok, selv om det nogle gange har knebet, når vi har skullet finde et godt set-up. Selv om det har været vores andet år i serien, har det været et lærerigt år. Vi har fået fundet nogle gode mekanikere, som brænder for det, og vi ser frem til næste år,” siger Nicholai Eberhard.

Ja, for selv om 2015-sæsonen er et afsluttet sæson, og der er langt tid til, at det første løb i 2016-sæsonen skal køres, så går HM Racing ikke i vinterhi.

”Vi er i fuld gang med at forberede vores kommende sæson i DTC-klassen,” siger manager Ole Eberhard.

”Vi skal have skilt bilerne ad, gennemgået dem og fundet ud af, hvilke opdateringer vi skal have foretaget på dem. Det gør vi allerede i løbet af oktober, så vi kan være ekstra godt forberedte til næste år. Vi skulle gerne have begge biler køreklar og opdaterede umiddelbart i begyndelsen af de nye år, så vi kan begynde testarbejdet og forberedelserne så tidligt som muligt.”

HM Racing


Læs mere om:
  • Martin V Jensen
  • Nicholai Eberhard
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - DTC
  •