Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Sportscar racing

Jan Magnussen indgår to-årig kontrakt med Corvette Racing

Sportscar racing 
02/10/15 

Fantastisk nyhed fra Magnussen-lejren: Forud for weekendens 10-timersløb på Road Atlanta har Corvette Racing indgået ny to-årig aftale med danskeren. Jan Magnussen er således sikret Le Mans-start i 2016 og 2017.
 

Yderligere to sæsoner hos Corvette Racing venter Jan Magnussen, som netop har indgået en ny to-årig kontrakt med det legendariske amerikanske racerteam. Danskeren kørte sit første løb for Corvette Racing i 2004.


(Foto: Richard Prince / Jan Magnussen Racing)

– Jeg er enormt stolt og meget taknemmelig over at skulle repræsentere Corvette Racing og General Motors igen i 2016 og 2017, lyder det fra Jan Magnussen.

– Det er mere end 10 år siden, jeg kørte mit første løb for teamet, og med årene er det nærmest blevet et familiært forhold. Mange af gutterne er de samme, som da jeg startede, og indtil nu kan vi kigge tilbage på både mesterskaber og Le Mans-sejre.

Netop 24-timers Le Mans er således sikret for Jan Magnussens vedkommende, og danskeren vil være at finde på startgridden i den franske klassiker i både 2016 og 2017. Første opgave i den nye aftale bliver 24 Hours of Daytona til januar.

Fans af Corvette Racing kan desuden glæde sig over, at den øvrige besætning, Antonio Garcia, Oliver Gavin og Tommy Milner, også er bekræftet for de næste to sæsoner.

– Den nye sæson bliver en kæmpe udfordring, måske den største nogensinde. Konkurrencen mellem Corvette, Ferrari, Porsche og BMW har aldrig været så hård, og næste år vender Ford desuden tilbage til GT-klassen, forklarer Jan Magnussen.

Den 42-årige racerkører har fire gange vundet Le Mans-titlen for Corvette Racing. Desuden er det blevet til to ALMS-mesterskaber og hele 28 løbssejre i den amerikanske Le Mans-serie samt i det nye TUDOR United SportsCar Championship.


(Foto: Richard Prince / Jan Magnussen Racing)

Afgørende finale lørdag
Sidste udfordring i år bliver afslutningsløbet i TUDOR-serien, hvor Jan Magnussen sammen med sin faste makker, Antonio Garcia, og tredjekører Ryan Briscoe skal forsøge at vinde det 10 timer lange Petit Le Mans på Road Atlanta-banen i Georgia.

Trekløveret har indtil videre vundet to af sæsonens største løb, 24-timersløbet på Daytona og 12-timersløbet på Sebring, men Jan Magnussen lægger ikke skjul på, at en sejr på Road Atlanta kræver en del mere held en som så.

– Det er ingen hemmelighed, at anden halvdel af sæsonen har været en hård tørn for Corvette, som er blevet stækket af sommerens Balance of Performance-opdateringer, forklarer Jan Magnussen.

Danskeren holder en 3. plads i GTLM-mesterskab med 10 point op til den førende Porsche-kører. Der er 36 point at vinde i weekendens løb.

– Men med udsigt til dårligt vejr med massiv regn får alle teams store udfordringer på Road Atlanta. Vi vil som altid gøre vores bedste for, at vi afslutter sæsonen på samme måde, som vi startede den.

Petit Le Mans får også deltagelse af en anden dansker, nemlig unge Christina Nielsen, som er favorit til at vinde mesterskabet i GTD-klassen, hvor hun deler en Aston Martin med den tidligere GTLM-mester Kuno Wittner.

Tidsplan for Petit Le Mans - Road Atlanta

Fredag 2.oktober
15.35 (21.35 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Lørdag 3. oktober
09.00 (15.00 dansk tid) — Warm-Up
11.10 (17.10 dansk tid) — RACE (10 timer)

OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på Motors TV, FOX Sports samt live-streaming via www.imsa.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • 03/10/15 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS