Regnvejr kan give kaotisk finaleløb for Christina Nielsen

SportsCar
Championship

02/10/15

En mulig orkan kan skabe kaotiske forhold til årets finaleløb i TUDOR United Sportscar Championship, hvor Christina Nielsen i sin Aston Martin V12 Vantage lørdag skal forsøg at blive den første kvinde, der vinder et større internationalt sportsvognsmesterskab.

Allerede under torsdagens to træninger på Road Atlanta i Georgia, USA, skabte vejret store problemer på banen. Ganske få minutter af første træning blev afviklet i tørvejr, hvorefter regnen satte ind. Aftenens træning blev hårdere ramt og til tider skyllede så store mængder vand henover banen, at bilerne måtte snegle sig rundt på den kuperede bane. Christina Nielsen nåede dog at vise sit talent i mørket og regnvejret, da hun satte tredje hurtigste tid, medens mesterskabskonkurrenterne kørte på omgangstider, der var 6 sekunder langsommere.

Det regner på Road Atlanta
(Foto: Jan Kaiser)

Vejret fredag tegner til at blive værre en torsdagens, medens der lørdag holdes øje med en mulig orkan, der kan ramme området. Det er selvfølgelig umuligt allerede nu at spå om, hvad indflydelse vejret kan få på mesterskabskampen, men lige nu håbes der på, at vejret ikke får samme effekt som i 2009, hvor løbet grundet kraftig regn blev stoppet efter kun 4 af de 10 timer og aldrig siden blev genoptaget.

Skulle løbet blive afviklet i regnvejr, er det dog ikke noget, der skræmmer Christina Nielsen. ”Vores bil var rigtig god i regnvejret” sagde hun efter aftenens våde træning i mørket. ”Jeg pressede slet ikke hårdt og alligevel havde jeg en tid, der rakte til at være tredje hurtigst, så jeg er sikker på, at vi har en bil, der er konkurrencedygtig i regnvejret. Men vi håber selvfølgelig ikke, at regnen bliver så slem som den var til tider i aften, da det vil være umuligt at køre ræs under de forhold”.

Kvalifikationen i GTD klassen afvikles fredag kl. 21.35 dansk tid. Det ti timer lange løb starter lørdag kl. 17.15 dansk tid. Løbet kan følges på Motors TV eller ved live streaming på imsa.com