Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Nervepirrende og tæt DM-finale i Folke Race for MNJ

Folkerace 
02/10/15 

Søndag d. 4. oktober får DM-startfeltet i Folke Race mulighed for at køre den traditionsrige DM-revanche på Nysum Banen. Dette sker efter en flot og spændende DM-finale 2015 på Løvel Banen, hvor kun en enkelt DM-medalje ud af 15 mulige på forhånd havde fundet sin ejermand/-kvinde.
 

- Motorsport Nordjylland (MNJ) var sikret 3 individuelle danske mestre, oplyser MNJ’s formand Finn Knudsen. – Herudover var DM for klubhold også (i praksis) hjemme til Himmerland. Ærkerivalen Næstved Motor Klub kunne udelukkende blive DM-guldvindere, såfremt 20 nordjyske FR-teams kollektivt gik ned med defekt konkurrencemateriel.


Rasmus Vorre (t.v.) fightede indædt med Dennis Hedegaard om DM-guldet i U18
(Foto: Kirketerp)

I U18-klassen var der lagt op til en millimetertæt DM-afgørelse mellem MNJ’erne: Rasmus Vorre og Dennis Hedegaard.

- I praksis ville den bedstplacerede i A-finalen (af os to) også blive dansk mester, oplyser Rasmus Vorre. – Jeg scorede to sejre over Dennis i kvalifikationen, og med tre ettere fik jeg mulighed for at vælge det bedste startspor.


Dennis Hedegaard vandt DM-guld i U18 efter en flot slutspurt
(Foto: Kirketerp)

For at give ekstra spænding til kørere og publikum skal deltagerne gennemkøre det såkaldte jokerspor, som på Løvel Banen nemt kan give en rokering på to-tre placeringer.

- Dennis valgte at køre jokeren til allersidst, fortsætter Rasmus Vorre. – Herved kom jeg i front, men det varede desværre kun 20-30 meter, fordi jeg samtidig lukkede op for en overhaling indenom. Dette udnyttede Dennis dygtigt, hvorfor slutresultatet blev DM-sølv for mig.


Thomas Pedersen fejrede DM-guldet med en flot bemaling af raceren
(Foto: Kirketerp)

Thomas Pedersen fra MNJ var forhånd kåret som dansk mester i Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.), og stillede derfor til start i en nylakeret guldracer: - Jeg blev dansk mester tilbage i 2007, og gennem de fleste efterfølgende sæsoner prøvet på at genvinde titlen. Undervejs har jeg i al beskedenhed også scoret en DM-sølv og 2 bronzemedaljer. Succes/fiasko kan ofte ændre sig på et splitsekund, såfremt man får et ustrategisk puf af en konkurrent eller mekanikken vinker farvel og tak.


Der blev tryllet i paddock’en for at få racerne tilbage i kampklar tilstand
(Foto: Kirketerp)

Thomas Pedersen afsluttede en flot 2015-sæson med en fjerdeplads i A-finalen på Løvel Banen. Klubkammeraten: Thomas A. Poulsen kørte helhjertet efter sin medaljechance, og rundede DM-serien af med en A-finalesejr samt en samlet femmer.


Thomas A. Poulsen vandt A-finalen i Klasse 1 på Løvel Banen
(Foto: Kirketerp)

Jesper Madsen lå inden DM-finalen på en samlet andenplads, men havde ikke finaleheldet med sig, og mistede to placeringer i tabellen. En samlet firer blev slutresultatet.


Jesper Madsen brugte en speciel teknik til down force gennem svingene i Klasse 1
(Foto: Kirketerp)

I Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.) var der garanti for nordjysk succes, idet alle fire medaljebejlere kom fra MNJ.

- Jeg havde fornuftige chancer for at blive dansk mester, konstaterer Kenneth Sejersen. - Det krævede dog, at jeg kom med i finalerne. I kvalifikationen kom jeg for tæt på en big balle, hvilket resulterede i en kolbøtte med halv skrue. Jeg havnede på hjulene, og prøvede forgæves på at få raceren i gang. Mekanikken havde sdog lidt for meget skade, og jeg måtte udgå. 2015-slutresultatet blev DM-bonze.


Kenneth Sejersen måtte se DM-guldchancen forsvinde i en kolbøtte med halv skrue
(Foto: Kirketerp)

Klubkammeraten, Anders Salomonsen, kunne nu køre uden nerver i A-finalen: - Min Ford Escort varevogn spindede som en flødeoverfyldt hankat på Løvel Banen. Den kørte upåklageligt, og jeg scorede derfor en finalesejr. Raceren har ellers nok givet mig udfordringer med kængurubenzin, punkteringer og knækkede trækaksler.


Anders Salomonsen bortvejrede al DM-tvivl i Klasse 2 med en sikker A-finalesejr
(Foto: Kirketerp)

Torben Dejligbjerg spurtede ind på DM-sølvet, hvorimod MNJ’eren: Lars Lindgaard blev skubbet en enkelt placering tilbage i slutstillingen - fra en firer til nr. 5.


Torben Dejligbjerg spurtede ind på DM-sølvet i Klasse 2
(Foto: Kirketerp)

Motorsport Nordjylland blev sikre mestre i DM for klubhold.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  • 04/10/15 - Nysum - Folkerace
  •