Dansk Super Kart

Dobbelt guld til Risom og Rasmussen og sølv til Buus ved Dansk Super Kart 2015

02/10/15

Den 20. og 21. september blev for RS Competition en weekend i spændingens tegn, da vinderne af dette års Dansk Super Kart skulle findes. Teamet havde forhåndsfavoritter med i både Cadett Junior, KF Junior og KF, og da medaljerne skulle finde sin farve ved løbets afslutning kunne man glæde sig over dobbelt guld og en enkelt sølvmedalje til samlingen. Afslutningen fandt sted på Roskilde Racing Center, der med sine 1,2 kilometer udgøres af teknisk svære sving og masser af overhalingsmuligheder. Dette krydret med et noget omskifteligt vejr var opskriften på en yderst spændende mesterskabsafslutning.

Cadett Mini klassen blev denne gang udgjort af 15 kørere, der alle bidrog til spændende race. Jonathan Weywadt var godt kørende på hans anden hjemmebane og fik både lørdag og søndag en god tidtagning, særligt om søndagen, hvor det blev til en 3. plads. I lørdagens finale, som blev kørt på tør bane, kæmpede han med Mickey Magnussen og Conrad Laursen om 3. pladsen, og det var meget få hundrededele, der skilte dem ved mållinjen og henviste Jonathan til 5. pladsen. Søndagens race foregik primært på våd bane, og her mangler Jonathan endnu lidt erfaring. Det blev derfor til en finaleplacering som nummer 8. Gianni Andrisani viste gode takter på våd bane og blev i tidtagningen nummer 6. Desværre holdt denne placering ikke i finalen, der blev til en 9. plads.

For unge Bastian Buus var der meget på spil, da han sammen med Lucas Sommerlund skulle kæmpe den sidste kamp om mesterskabet. Begge markerede sig tidligt i sæsonen som medaljekandidater, og 2015 har i den grad tilhørt de to dygtige chauffører. Men en 10 sekunders straf til Buus i lørdagens kvalifikationsheat blev udslagsgivende og forringede chancerne for en mesterskabssejr markant. Efter en startplacering et stykke nede i rækkerne til finalen, kørte Buus sig tilbage til andenpladsen, men en kørefejl på sidste omgang henviste ham til 4. pladsen. Til gengæld stjal han fokus ved søndagens løb og afsluttede dette års mesterskab ved at vinde alt med undtagelse af et enkelt heat pga. et defekt tændrør. Samlet i mesterskabet blev det ligeledes til en flot sølvmedalje. Viktor Poulsen manglede lidt fart i forhold til Buus og havde lidt problemer med første del af banen. Det blev til en 8. plads i lørdagens finale, hvilket som en af de yngste kørere i det 24 mands store felt må siges at være en flot placering. Søndag udgik han fra finalen. For Filip Normann blev det en udfordrende weekend med finaleresultater som nummer 21 og 22.

Generelt en super flot præstation af teamets unge chauffører, og vigtigt er det at have blik for, at både Weywadt, Norman og Poulsen stadig er nybegyndere i forhold til deres konkurrenter i deres respektive klasser. Men det er tydeligt, at deres mange timers investering i gokart har haft stor indflydelse på, at de allerede nu er så langt i deres udvikling og med stor sandsynlighed i næste sæson vil bevæge sig indenfor i pokalrækkerne.

Christian Rasmussen og Rasmus Bradal havde begge problemer med at få kart i farten i forhold til de stærke hjemmebanekørere. Men til lørdagens løb viste Rasmussen, at han er der, når det gælder og med en 4. plads i finalen sikrede han sig sin DSK titel. Søndag kørte han uden pres på sine skuldre en flot finale, hvor han lå i føring indtil to omgang før målflaget. Han sluttede på en 3. plads , hvilket også gav ham titlen som NEZ mester. Bradal kæmpede for at matche Rasmussens fart, og til søndagens tidtagning var han som skudt ud af en kanon og kvalificerede sig som nummer 2. Derefter var han desværre uheldig og gennemførte ikke finalen.

Bedre gik det for Valdemar Risom i KF, der efter lørdagens indledende heats kunne kalde sig for vinder af Dansk Super Kart 2015. Farten manglede dog lidt i forhold til DSK i Grindsted, og han blev i lørdagens finale nummer 4 og udgik om søndagen. Philip Vollstedt fandt heller aldrig rigtig tilbage i den gode rytme fra Grindsted, men viste med en 4. plads i søndagens tidtagning nye takter i regnvejr. Finalen sluttede desværre før tid med en 10. plads.

Alt i alt en super vellykket indsats i Dansk Super Kart 2015. En indsats, der intensiveres i sæson 2016. RS Competition afslutter i den kommende weekend sæsonen med DM Revanchen på Københavns gokartbane.