Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Christina Nielsen kan skrive international motorsportshistorie

SportsCar
Championship 

30/09/15 

Kun 23-årige Christina Nielsen kan på lørdag skrive international motorsportshistorie ved at blive den første kvindelige racerkører, der vinder et større internationalt mesterskab i sportsvogne. Lørdag afvikles den amerikanske klassiker Petit Le Mans, der er sidste afdeling af TUDOR United Sportscar Championship. Inden det ti timer lange løb, der afvikles på Road Atlanta i USA, er det danske Christina Nielsen, der i sin Aston Martin V12 Vantage #007 fører mesterskabet i GTD klassen.
 

Der er dog tæt opgør om mesterskabet, da Christina kun fører med et point ned til nummer to i mesterskabet, Paul Miller Racings Audi R8 LMS #48 med tyske Christopher Haase og amerikanske Dion von Moltke, der på Road Atlanta får hjælp fra en tredjekører amerikanske Bryce Miller. På tredjepladsen i mesterskabet er Scuderia Corsas Ferrari 458 Italia #63 med de to amerikanere Townsend Bell og Bill Sweedler, kun fire point efter Christina.

Christina Nielsen, der kører for TRG Aston Martin Racing, skal til Petit Le Mans dele bil med sin sædvanlige makker Kuno Wittmer, Canada. Som tredjekører får de hjælp af Brandon Davis, USA, der også var med i bilen ved 12 timers løbet på Sebring i marts, hvor de sluttede på andenpladsen. Christina Nielsen er alene i front af mesterskabet, da hun ikke har haft samme holdkammerat hele sæsonen.

”Jeg er virkelig stolt over at være i føring inden sidste afdeling” fortæller Christina Nielsen. ”Det vil være fantastisk at vinde mesterskabet og samtidig vil jeg da være stolt over, at være den første kvinde der vinder et stort internationalt sportsvognsmesterskab. Jeg synes vi fortjener at vinde. Vi har den rigtige kørersammensætning og vi har et super team. Det er spændende og nervepirrende på samme tid. Kampen i mesterskabet er så tæt, at vi ikke kan køre taktisk. Vi er nødsaget til at slutte foran vores konkurrenter og derfor køre efter sejren. Viser det sig under løbet, at vi kan tillade os at slappe af, for at køre om mesterskabet, så gør vi naturligvis det, men som udgangspunkt så skal vi være med helt fremme. Men det er en balancegang. I så langt et løb skal man ikke satse for stort fra start og risikere at komme i nærkontakt, til gengæld kan man heller ikke køre så forsigtigt, at man ved en safetycar periode kan blive fanget så uheldigt, at man bliver sat en omgang tilbage. Lige nu glæder jeg mig bare til at komme i bilen og se hvad der sker. Jeg tror vi har en god bil og Road Atlanta er min favoritbane, så jeg er meget optimistisk”.

Jan Magnussen er også til start i Petit Le Mans. Han indtager i øjeblikket tredjepladsen i GTLM klassen i sin Corvette C7.R, 10 point efter den førende Porsche.

Kvalifikationen i GTD klassen afvikles kl. 21.35 dansk tid. Det ti timer lange løb starter lørdag kl. 17.15 dansk tid. Løbet kan følges på Motors TV eller ved live streaming på imsa.com.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Road Atlanta
  • 03/10/15 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS