Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Nicki Kristensen, Ikast, fik DM sølv

SuperCup 
30/09/15 

Nicki Kristensen, Ikast, gik ind til finalen i Yokohama SuperCup med et lille håb om at kunne hente Kim Lund Johansen, men også med realisme nok til at vide, at det vigtigste var at forsvare den samlede andenplads i mesterskabet, og dermed sikre DM sølvet.
 

I tidtagningen var Nicki tredje hurtigst efter Kim Lund Johansen og Mikkel B. Johnsen, og den placering blev holdt fra start til mål i heat 1. Den helt store underholdning i heat 1 stod Nicki Kristensen og Kim Lund Johansen for, for nok kørte de som toer og treer hele heatet, men Nicki pressede Kim hele heatet igennem. Der var konstant under et sekund mellem de to, og flere gange var Nicki tæt på at komme forbi, men Kim er en erfaren herre, og han holdt hovedet koldt, og undgik at lave den lille fejl der skulle til for at Nicki kunne komme forbi. ”Jeg var hurtigere end Kim i alle sving, men så snart det går lige ud, så kan jeg ikke følge med” siger Nicki Kristensen og tilføjer med et smil ”men hold da kæft det var sjovt, tæt og fair ræs”.


Nicki Kristensen pressede Kim Lund Johansen i stort set hele heat 1
(Foto: Keld Dohm)

Heat 2 lignede på mange måde heat 1, bare med omvendt fortegn, idet det nu var Nickis tur til at ligge foran Kim hele heatet, og Kim der i den grad pressede på, og det var på et hængende hår, at det lykkedes at holde andenpladsen, faktisk var forskellen mellem de to kun 4/100 sekund over målstregen. Resultatet i heat 2 betød at Nicki nu ikke længere kunne nå mesterskabet, men samtidig så var sølvet sikret.


Nicki tager anden pladsen i heat 2 med minimal margin ned til Kim Lund Johansen
(Foto: Keld Dohm)

Heat 3 blev kørt som det absolut sidste heat søndag eftermiddag, og her skulle Nicki starte fra p6 umiddelbart bag ved Jakob Borum, og det var tæt på at gå galt. I det starten går sprænger Jakob en trækstang, og bliver holdende på startgridden, og det er kun med nød og næppe at Nicki undgår at ramme Jakob. Det sinker dog Nicki så meget at han er absolut bagerste mand ind i sving et, og så er der altså et godt stykke op til podiet. Resten af heatet forløb ganske udramatisk, og Nicki arbejde sig stille og roligt op på en fjerdeplads, en godkendt placering.


Præcis som i 2014 ender Nicki Kristensen med at tage sølvet i mesterskabet
(Foto: Keld Dohm)

Nu er 2015 sæsonen afsluttet, og det har været en god sæson for Nicki. ”Målet var fra start af at blive Danmarksmester, men selvom det ikke helt lykkedes så er vi godt tilfredse med året som helhed,” fortæller teamchef Ole Gram og fortsætter ”Vi har været stabilt kørende hele sæsonen, og har vist at vi hører til i toppen af Yokohama SuperCup”.

Det er endnu uvist hvad der kommer til at ske til sæsonen 2016. ”Vi arbejder på flere muligheder, og vi kommer helt sikkert ud og køre igen næste år, men om det bliver Yokohama SuperCup eller Supertourisme, det er ikke afgjort endnu” siger Ole Gram om fremtiden for teamet.

Kristensen Motorsport

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Nicki E. Kristensen
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - SuperCup
  •