Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Mini Rally

Klassesejr til Historisk Rally Team Mejer i Give

Mini Rally 
30/09/15 

Heino Mejer og Bo Mølgaard øverst på podiet
3. afdeling af Mini Rally Syd turneringen blev kørt i Sydjysk Rally 2015 lørdag den 26. september. Området mellem Give og Billund lagde veje til, og atter kom Heino Mejer og Bo Mølgaard på øverste trin på skamlen i den historiske klasse. Placeringen rakte samtidigt til en flot tredje plads generelt blandt de 61 startende deltagere.
 

Heino Mejer – ”Det er godkendt”
var Heino Mejers første ord da han så resultattavlen efter Sydjysk Rally.
Der var mange udfordringer undervejs, og løbsleder Arne Pagh fra Grindsted Motor Klub havde fundet en rigtig god blanding af asfalt- og grusveje.
Efter første hastighedsprøve der dels blev kørt i nordøstlige industriområde, dels havde en lang afslutning på grus- og asfaltveje smagte teamet sejrens sødme. De førte generelt løbet efter prøven, og havde dermed noget at forsvare inden de sidste 5 prøver skulle køres.


Heino Mejer på det løse grus omkring Give
(Foto: Allan Post)

Vanskeligt at holde 1. pladsen i forhold til moderne biler
At Heino Mejer sagde ”godkendt” skal ses i forhold til at teamet kører i den ældre historiske Volvo 242 Turbo, som slet ikke burde kunne klare sig i toppen af feltet.
Både de moderne bilers teknik, og en del rigtigt hurtige 4-hjulstrukne biler, burde have en stor fordel, specielt på de 14 kilometer grusveje som var indeholdt i løbets totale længde på 59 kilometer. Det viste sig dog også mod slutningen af løbet, at førstepladsen fra prøve 1 ikke helt kunne forsvares.

Glæder sig til næste afdeling på hjemmebane
Næste gang Historisk Rally Team Mejer skal i konkurrence, er på hjemmebane i Horsens.
Horsens Automobil & Motor Klub er klar med Bygholm Rally 2015, som med start på Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter køres den 17. oktober.
Fredag den 16. oktober vil det være muligt at se Historisk Rally Team Mejer’s fine Volvo’er på Gågaden i Horsens, hvor de sammen med andre rallybiler udstilles forud for Bygholm Rally 2015.
Bygholm Rally 2015 er en afdeling af både det danske mesterskab i rally, samt 4. og sidste afdeling af Mini Rally Syd turneringen.
Her stiller Historisk Rally Team Mejer til start med begge biler, kørt at henholdsvis Heino Mejer og Kurt Mejer.

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Heino Mejer
  • Kurt Mejer
  •  
     

    Mini Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: