Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Tingene blev sat på plads i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

30/09/15 
Yokohama

Finalen i Yokohama SuperCup gik stort set som forventet, men dog ikke helt uden dramatik.
Mikkel B. Johnsen i VW Polo har flere gange demonstreret, at han er feltets hurtigste mand, og det satte han en tyk streg under i finaleweekenden.
 

Mikkel satte hurtigste tid i tidtagningen og alle 3 heat, og han vandt både heat 1 og heat 2, og fik en andenplads i heat 3. Med de 2 heatsejre kom Mikkel op på imponerende 10 heatsejre i år ud af 21 heats i alt. Alligevel ender Mikkel ”kun” på tredjepladsen i årets mesterskab, og det skyldes ganske enkelt, at han har scoret for få point i de heat han ikke har vundet, bl.a. 3 heat med 0 point, og det er der ikke råd til i Yokohama SuperCup.

De to Seater der slutter foran Mikkel B. Johnsen har som de eneste to i klassen præsteret at score point i samtlige af sæsonens 21 heats, og det er en ganske flot præstation. Nicki Kristensen i Seat Ibiza fik 2 podieplaceringer i finaleweekenden, og når dermed op på hele 14 podieplaceringer i år, og det var nok til at sikre andenpladsen i årets mesterskab. Kim Lund Johansen i Seat Leon cementerede, at han er årets mester og det gjorde han ved at blive mester allerede inden det sidste heat, og alligevel går han lige ud og vinder sæsonens sidste heat. At Kim er en værdig mester kan bl.a. ses ved, at han 18 ud af 21 gange har været oppe og hente en pokal efter et heat.


Mikkel B. Johnsen var feltets hurtigste mand i finaleweekenden
(Foto: Keld Dohm)

Lige uden for medaljerne finder vi Lasse M Sørensen i en helt ny Opel Astra. På linje med Nicki og Kim har Lasse sikret 4. pladsen ved stor stabilitet, og i sæsonens sidste heat viste han, at han for alvor er ved at finde farten. I en stor del af heatet holdt han Mikkel B. Johnsen bag sig, og selv da Mikkel endelig kom forbi, så fulgte Lasse rigtig godt med, og det giver Lasse forhåbninger om, at han til næste sæson finder den ekstra fart der skal til for komme helt til tops.

Lidt længere nede i feltet havde Rasmus Holmegård Hansen i Peugeot 306 nogle rigtig fine kampe med Norske Knut Christensen i VW polo i heat 1, og det var en duel som Rasmus trak sig sejrigt ud af. Desværre fik vi aldrig duellen igen i heat 2, da Knut Christensen i starten af heat 2 desværre kørte ud i sandet på publikumslangsiden. Det så meget dramatisk ud, da Poloen rullede rundt, men heldigvis var det kun med materiel skade.


Kim Lund Johansen er mester foran Nicki Kristensen og Mikkel B. Johnsen
(Foto: Keld Dohm)

Sæsonen er slut for Yokohama SuperCup, og det har på den sportslige side været en flot sæson, eneste malurt i bægeret er at deltagerantallet er faldet hen over sæsonen. Der bliver derfor allerede nu arbejdet hårdt for at gøre klassen endnu mere attraktiv for potentielle deltagere, og man kan være helt sikker på at se klassen på de danske baner igen i 2016.

Tak for 2015, tillykke til de 3 mestre og på gensyn i 2016.

Yokohama SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Lasse M. Sørensen
 • Mikkel B. Johnsen
 • Nicki E. Kristensen
 • Rasmus Holmegaard Hansen
 • Jyllandsringen
 • 27/09/15 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
 •  
   

  Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: