Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

God sæsonafslutning for Martin Vedel Mortensen

Special Saloon 
29/09/15 

Køreren fra DK Motorsport tog otte af ni mulige sejre i efteråret
Det kan godt være, at DK Motorsport og Martin Vedel Mortensen ikke var blandt titelkandidaterne i årets Special Saloon Car-mesterskab, men konstellationen fik ved sæsonfinalen på FDM Jyllandsringen vist, at de ville have taget titlen i klassen og også kæmpet med om det samlede mesterskab, hvis det ikke havde været for en meget dårlig forårssæson.
 

”Jeg fik en perfekt afslutning på sæsonen,” siger Martin Vedel Mortensen. ”I alle tre starter vandt jeg min klasse og flere gange formåede jeg at blande mig blandt Ferrarierne og Corvetterne. Jeg har aldrig kørt bedre omgangstider på banen, og jeg sikrede mig maksimumpoint.”


Det var ikke kun klassekonkurrenten Martin Vedel Mortensen holdt bag sig - også flere Ferrarier

Da feltet i Special Saloon Car-klassen gik på sommerferie, stod Martin Vedel Mortensen med en pointscore, der ikke var meget større end et nul. Men siden har han i DK Motorsports Opel Corsa kørt en masse point ind på kontoen.

”Jeg slutter som toer i klassemesterskabet, godt 20 point efter Hans Hartmann, og det kan jeg kun betegne som godkendt, når vi ikke rigtigt fik fat i ret mange af de godt 160 point, som var til rådighed i de første par løb før sommerferien, hvor vi var uheldige,” siger Martin Vedel Mortensen.

Men også hans deltagelse i den afsluttende løbsweekend på FDM Jyllandsringen må betegnes som godkendt. Tre klassesejre og generelle resultater i form af to femte- og en syvendeplads i konkurrence mod langt mere effektfulde biler blev det til.

”Det var sjovt at ligge og lege med nogle af de Ferrarier, som var med. Det var der også mange tilskuere og sponsorer, som fortalte mig bagefter,” siger Martin Vedel Mortensen. ”I svingene ligger de og sænker en, og når jeg kommer ud på langsiden og ligger lige bag dem, ja, så trækker de fra mig, og så skulle jeg ikke forsøge at udbremse dem for enden af langsiden. Jeg mangler 300 hestekræfter i forhold til dem, så der skal nok en motor mere i bilen for at jeg kan slå dem i hvert eneste løb...”

Nu er 2015 et overstået kapitel, og Martin Vedel Mortensen kan kikke tilbage på en lidt blandet sæson i Special Saloon Car.

”I første halvår var der lidt for mange uheld, men så har jeg ellers haft en rigtig godt anden halvdel af sæsonen,” siger han. ”Af de sidste ni heat vandt jeg de otte. I det løb, jeg ikke vandt, blev jeg skubbet af. Så den sæsonhalvdel kan jeg kun være tilfreds med.”

DK Motorsport
Gitte Nielsen
www.dkmotorsport.dk


Læs mere om:
  • Martin Vedel Mortensen
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •