Steven Tirsgaard Dansk Mester 2015 i Supersport klassen

Road Racing
29/09/15

og Simon Tirsgaard nr. 2 i Superbike klassen
Sidste afdeling af DM i Road Racing blev afviklet på Jyllandsringen lørdag og søndag under helt optimale forhold med sol og tørre baner samt mange tusinder af tilskuere omkring banen, der var de helt perfekte rammer omkring løbene. Vi havde også fornøjelsen af mange gæster i teamet, som afslutning på årets sidste løb i DM serien.

Steven Tirsgaard mødte op til sidste afdeling som en samlet nr. 2 med 4 point op til Frans Thor Jakobsen på 1. pladsen. Fokus blev koncentreret meget intens mod toppen af podiet i Supersport klassen, og det startede fint med pole position til 1. løb lørdag eftermiddag.

(Foto: adwerk.dk)

Steven fik en god start, og der blev hurtig en god afstand ned til de øvrige konkurrenter i Supersport klassen, og der blev kørt en meget sikker 1. plads hjem mede Frans Thor Jakobsen på andenpladsen og Jan Jensen som nr. 3. Steven havde nu et forspring på 1 point i den samlede stilling til det afgørende løb søndag.

Søndagens løb blev startet Steven som nr. 2 i Supersport klassen, men allerede i 1. sving overtog han føringen, der blev udbygget med flere sekunder. Han lå lige i baghjulet af de forreste af kørerne i Superbike klassen. Det var dog meget fristende, at begynde en dyst med de større maskiner -selvfølgelig også med større risiko for afkørsel, men fornuften sejrede selvfølgelig, og en meget sikker sejr blev kørt hjem i Supersport klassen, der samtidig sikrede den samlede DM titel i klassen.

DM podiet i Supersport klassen blev nr. 1 Steven Tirsgaard, Kawasaki ZX6R, nr. 2 Frans Thor Jakobsen, Yamaha R6 og nr. 3 Anders Blacha, Kawasaki ZX6R.

Simon Tirsgaard skulle forsvare den samlede 2. plads i serien, idet Alex Schacht havde sikret sig DM titlen afdelingen forinden på Jyllandsringen. Simon skulle nu have en god afslutning på årets løb ved sidste afdeling på Jyllandsringen, hvor han startede begge løbene i pole position med Alex Schacht som nr. 2.

I lørdagens løb fik Simon en rigtig dårlig start og dumpede ned på en 3. – 4. plads med Alex Schacht i føringen. Nu udviklede løbet sig med nogle meget intense kampe mellem Alex – René Prang – Ulrik Døssing Nielsen og Simon. Simon havde meget besvær med overhaling af den meget erfarne René Prang på den lidt kringlede bane med en kort langside, men han fik dog passeret René. Nu var der Alex Schacht i spidsen, der skulle hentes og overhales. Det lykkedes på 2. sidste omgang efter flere forsøg, og Simon kørte over målstregen med Schacht på andenpladsen og Ulrik Døssing Nielsen som nr. 3. Det var et utroligt spændende løb med tæt kørsel og meget intense kampe, hvorunder nogle af kørerne, der blev overhalet med en omgang, pludselig blev en del spændingen i løbet.

I søndagens løb fik Simon en god start, og kom godt med ned i første sving og rundt, men det viste sig hurtigt, at der manglede noget grib på baghjulet ud af svingene, og han måtte se Alex Schacht trække fra. Nu blev det i stedet en kamp med Ulrik Døssing Nielsen og René Prang om de efterfølgende placeringer. Ulrik Døssing måtte på et tidspunkt lige en tur ud gennem græsset, hvorefter Simon nu skulle koncentrere sig om at holde René Prang efter sig til det ternede flag, hvilket lykkedes med 3 – 4 sekunder, derimod var det tæt mellem Ulrik Døssing Nielsen og René Prang om den sidste plads på podiet, der var vundet af René med 214 tusindedel af 1 sekund.

Den afsluttende stilling i DM Superbike blev med Alex Schacht, Ducati Panigale 1199 R, som vinder, Simon Tirsgaard, BMW S 1000 RR, nr. 2 og René Prang, EBR 1190 RX, nr. 3.

Vi har som bekendt ikke deltaget i alle DM løbene, men vi ser frem til næste års DM løb, hvor vi håber der kommer 1 eller 2 afdelinger yderligere. Det er en stor fornøjelse at køre med rigtig mange tilskuere på lægterne, hvor vores sponsorer og gæster kan være en del af disse arrangementer.

Til slut skal der lyde en meget stor tak til vores gode nye og trofaste gamle sponsorer, uden deres hjælp og støtte har det ikke været muligt at præstere for kørerne. Vi er også meget taknemmelig for vores dygtige mekanikere og øvrige hjælpere omkring teamet.

Vi er langt med forberedelserne til sæsonen 2016, men det vil vi offentliggøre lidt senere.

Har du ikke oplevet hastigheden når vi passerer ned ad langsiden, så kig med her.