Crosskart

Guldfeber til crosskartkører Tobias Daarbak - Dansk Mester for 5. gang i træk

Crosskart
29/09/15

Det kræver stor forberedelse, udholdenhed, vilje, taktik og nerver af stål at kunne vinde sit 5. danske mesterskab i træk.
Det er en fantastisk følelse igen at være dansk mester inden de to sidste crosskart løb i sæsonen er kørt, oplyser den snart 14 årig Tobias Daarbak, som gjorde det igen.

Der er ikke andre i crosskart der tidligere har præsteret dette.

En crosskart er en slags forvokset go-kart. Crosskart sporten køres på både løst og fast underlag. Man skal derved kunne mestre begge dele, og ikke mindst overgangen til andet underlag.

Tobias startede 2015 sæsonen i en nybygget IC 4 kart. I vinteren forinden havde Tobias og far Troels Daarbak selv bygget karten. Tobias har selv været med hele vejen i opbygningen af karten, og det har været et fedt projekt, at have sammen med sin søn oplyser Troels Daarbak. Dog ville det blive spændende, om Tobias kunne finde sig tilrette i den nye kart.

Der køres 8 DM løb i sæsonen. Tobias har i de første 7 løb vundet de 6 løb. Den hurtige KTM motor på 125 ccm og det unge talent går efter endnu en sejr i DM i sæsonens sidste løb.

Ved finaleløbet den 12. september hvilede det unge talent ikke blot på laurbladene selvom guldet var hjemme, men udviste stort overblik og fart, ved at vinde alle de tre indledende heats samt finalen. Tobias scorede derved fuld hus i sæsonens sidste DM løb.

Tobias Daarbak og familieteamet Daarbak Motorsport rummer også lillebror Kevin på 7 år. Kevin kører også crosskart og startede som 5 årig. Kevin kører i miniklassen. 2014 var hans første sæson i crosskart, og han sluttede sidste år som nr. 6 i det danske mesterskab.

Dog slægter Kevin sin storebror godt på. Kevin har i de første 6. løb af det danske mesterskab i 2015 lagt i spidsen, men er netop inden finaleløbet blevet overhalet af en ung nordmand. Kevin er dog sikker på en 2. plads i det danske mesterskab her i 2015.

Finaleløbet 12. september på Nysumbanen blev derved meget spændende og Kevin kørte flere flotte heats hjem.

Endvidere kører de to brødre sideløbende sponsorcup i crosskart. Begge drenge fører denne sponsorcup og kan ikke besejres. Finaleløbet for denne event ligger 3.oktober også på Nysumbanen.

Brødrene Kevin og Tobias har igen i sæsonen 2015 deltaget i to store internationale løb i henholdsvis Norge og Sverige. Begge løb har resulteret i flotte placeringer til begge drenge. Norge og Sverige er begge lande med meget stor interesse og hård konkurrence i crosskart. Mange dygtige crosskart kører skifter til rallycross når alderen tillader det, og de to brødre håber at kunne gå samme vej.

Efter sponsorcup finalen går crosskart løbene på vinterferie, men der betyder ikke, at familien Daarbak ikke tænker i crosskart baner.

Lillebror Kevin skal i sæsonen 2016 igen køre crosskart mini. Det er først muligt at rykke op i 85 ccm det år han fylder 9, og derved ligger denne plan klar.

Noget helt andet er mulighederne for Tobias. Han kører i dag 125 ccm klassen og har i næste sæson to muligheder. Han kan enten fortsætte i 125 ccm klassen eller rykke op i 250 ccm klassen. Tobias skal selv være en stor del af beslutningen, men det er klart at vi som forældre ønsker, at han skal køre hvor der er allermest og hårdest konkurrence oplyser forældrene Malene og Troels Daarbak. Det er teamets teori at det er det Tobias vil lære allermest af både i Danmark og internationalt. Den endelige beslutning tages dog først når de nærmeste udenlandske konkurrenter træffer deres valg.

Daarbak Motorsport takker alle der har været med dem i 2015 sæsonen. For fortsat at kunne være i front i dansk crosskart, og for at intensivere til podie pladser i udlandet, søger Daarbak Motorsport sponsorer til 2016 sæsonen.