Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen sluttede DTC-sæsonen med fantastisk finalesejr

DTC 
28/09/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJan Magnussen sikrede sig søndag sejren i den afgørende finale i Danish Thundersport Championship på Jyllandsringen. Teamkammerat Michael Markussen tog karrierens første DTC-løbssejr.
 

Det var en lykkelig Jan Magnussen, som søndag eftermiddag hentede en suveræn finalesejr hjem til sit team som en perfekt afslutning på en ellers ikke helt problemfri sæson i Danish Thundersport Championship.


(Foto: Magnussen Racing Experience)

– Det var den bedste weekend, vi kunne ønske os, lød det fra teamejer og racerkører Jan Magnussen efter DTC-finalesejren, hvor rivalen Casper Elgaard blev toer.

Jan Magnussen sikrede sig desuden to 2. pladser i søndagens øvrige to løb, og med weekendens resultater endte Magnussen således på en 3. plads i mesterskabet, som blev vundet af Casper Elgaard med en Dennis Lind som toer.

– Resultatmæssigt har det ikke været nogen optimal sæson for Magnussen Racing Experience, for vi har i den grad være ramt af uheld, lød det fra Jan Magnussen.

– København var en katastrofe med to løb, som jeg ikke fuldførte, og desuden måtte jeg blive væk fra afdelingen i Norge på grund af test i USA. Samlet betød det, at jeg var bagefter på point til finalen, og mine chancer for mesterskabet var kun teoretiske.

– Det ændrer imidlertid ikke på, at vi har opnået nogle fantastiske resultater i vores team. Magnussen Racing Experience er et ret ungt setup, som først debuterede i Danish Thundersport Championship i 2013, men teamet har siden da udviklet sig enormt.

Kæmpe tak til sit team
– Jeg kan kun takke mit hold at dygtige ingeniørere, mekanikere og VIP-personale for, at vi har skabt et stort og professionelt team, som kæmper med om mesterskabet og har suveræne samarbejdspartnere, som har støttet os gennem hele sæsonen.

Jan Magnussen var til DTC-finalen sponsoreret af verdens største producent af landbrugsmaskiner, John Deere, mens han tidligere på sæsonen har præsenteret både Teknicar, Bauhaus og AutoPartner som løbssponsorer med matchende bil og køredragt.


Michael Markussen og Jan Magnussen
(Foto: Magnussen Racing Experience)

Første DTC-sejr til Michael Markussen
Også Jan Magnussens unge teamkammerat, 23-årige Michael Markussen, kunne sætte et mindeværdigt punktum for sæsonen, da den talentfulde Kolding-kører hentede sin allerførste DTC-sejr i weekendens andet løb.

– Det var det bedste, der kunne ske, lød det fra lykkelig Michael Markussen.

– Alle omkring mig, mit team, min familie, mine sponsorer og ikke mindst mig selv har vidst, at jeg kan vinde løb. Nu fik jeg bevist det, endda til sæsonfinalen med masser af tilskuere og sponsorer på tribunerne, og det jeg vildt glad for.

Michael Markussen måtte først kæmpe sig op fra sin startposition som firer, og da han endelig tog føringen, måtte han på de allersidste omgange forsvare sin placering overfor en aggressiv Jan Magnussen, som dog aldrig nåede at sætte i angreb.

– Michaels sejr er en kæmpe præstation, som viser, at de unge kørere for alvor har fået fat i DTC. Michael har virkelig kæmpet for det her, og jeg er så glad på hans og teamets vegne, lød det fra Jan Magnussen.

Med løbssejren på Jyllandsringen kombineret med 3. pladsen i finalen til Grand Prix Danmark, har Michael Markussen rykket sig gevaldigt på pointstillingen og kan således slutte DTC-mesterskabet på en flot 6. plads.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - DTC
  •