Road Racing

René Prang fik Bronze i den endelige DM-stilling

Road Racing
28/09/15

Roadracingkøreren René Prang var ellers ude af medalje kampen i DM ”SuperBike", efter et styrt i juni mdr. hvor han pådrog sig 6 brud på kravebenet. Som flere gange tidligere i karrieren, kom han stærkt igen, og fik sig kæmpet op på en samlet 3. plads.

Rammerne for weekendens race på Jyllandsringen kunne næsten ikke være bedre. Høj solskin og tusinder af tilskuere, var noget nær det perfekte, da René Prang og konkurrenterne kørte DM-finaler i årets sidste race.

René Prang kører Bronzen hjem på sin EBR 1190 RX
(Foto: Erling Prang)

De unge talenter Alex Schacht og Simon Tirsgaard har været meget stærkt kørende hele sæsonen, og René Prang’s gamle teammakker Ulrik Nielsen har også fået fart i Ducati en, så der ville blive hård kamp om placeringerne.

Forud for weekendens løb lå Renè Prang på en foreløbig samlet 5. plads. En podieplads havde hidtil kun været en teoretisk mulighed siden det alvorlige styrt i juni. Med en metalplade og skruer i kravebenet, var skaden helet, og han gjorde det alligevel, selv om han havde ca. 30 hk. mindre at gøre godt med, i forhold til de førende konkurrenter.

René Prang’s søn Emil (5 år) er tryg ved at sidde bagved far

Lørdag kom René Prang rigtig godt fra start og lå på en 2. plads efter første sving. Denne placering holdt halvdelen af løbet. Hans baghjul begyndte at miste luft, og han troede faktisk at han var punkteret. Han mistede hurtigt 2 pladser, og længe så det ud til at han måtte nøjes med en 4. plads, men en defekt, satte Ulrik Nielsen ud af spillet, og René Prang kunne køre i mål som nr. 3 efter Simon Tirsgaard og Alex Schacht.

I søndagens løb blev det også til en 3. plads, efter nogle hårde dueller i starten af løbet. En tilfreds René Prang kørte over målstregen, vel vidende at Bronzemedaljen i den samlede DM stilling var hjemme.

DM medaljerne er fordelt: Guld i Midten: Alex Schacht, Sølv til venstre: Simon Tirsgaard, Bronze til Højre: René Prang. Motorcyklerne med: nr. 13 EBR 1190 RX (René Prang) - nr. 59 Ducati 1198 (Alex Schacht) - nr. 37 BMV (Simon Tirsgaard)

René Prang startede sæsonen på den for ham, ukendte amerikansk byggede EBR 1190 RX. Han var spændt på hvordan maskinen ville arte sig på banen. Derfor er sæsonen også brugt på at lære den nye maskine ordentlig at kende, og arbejde med forskellige opsætninger og justeringer. Det var derfor en tilfreds roadracingkører, der kunne afslutte sin 25. jubilæumssæson med en samlet 3. plads i DM.

En del af sponsorerne bag René Prang. Fra Venstre: Peter Schäfer, Midland Oil – Vagn Jensen, Vagn Jensen motorcykler Horsens – Lars, Mekaniker – René Prang

Blikket er allerede rettet frem mod sæsonen 2016.