Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes føler sig overset

Formel 1 
27/09/15 

Lauda er ikke vred, bare skuffet
Mercedes vandt måske nok overlegent i Japan, efter at have domineret kvalifikationen. Men helt tilfredse var det tyske team nu ikke.
 

Det var dog ikke kørerne Lauda efterfølgende var utilfreds med. Det var tv-dækningen han langede ud efter. Problemet for østrigeren, der er medejer og leder uden ledelsesopgaver(!) af det tyske hold, var at han så for lidt til sine egne biler, når han kiggede på tv-skærmene. "Ikke engang Hamiltons pitstop blev vist - kun at han forlod pitten", beklagede Lauda sig efter løbet.

I næste uge vil han tage det op med sin gamle chef, Bernie Ecclestone, for Lauda mener ikke at det kan være helt rimeligt at Mercedes var et af de hold, der fik mindst tv-tid i Japan.

Det er også hårdt når man ikke kan vinde det hele. For set fra et underholdningssynspunkt sker der ikke ret meget spændende omkring Mercedes bilerne - og chancen for at der går noget galt er minimal - hvilket også forklarer den manglende dækning af pitstoppet. Selv et dårligt stop ville ikke kunne true Hamiltons sejr. Prisen for overlegenhed er, at interessen for en mindskes.

I gamle dage var det ellers ganske normalt at man fulgte den førende bil omgang efter omgang og måtte forlade sig på kommentatorernes overblik for at følge med hvad der skete længere tilbage. Dengang var det ofte lokale producere, der sad i kontrolrummet og deres ekspertise i F1 var måske ikke altid lige stor. Og aner man ikke hvad man laver, kan det vel ikke skade at fokusere på ham i front. I Italien kunne man være sikker på at se en masse til Ferrari uanset om det var nr. 1 eller 10.

En opgørelse i 1995 fortalte at de tre hold der fik mest tv-tid var Benetton, Williams og Forti. De to første var de bedste biler det år, mens det tredie var så dårligt at det ofte kom med i billedet, fordi bilerne konstant blev sat endnu en omgang tilbage.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • Suzuka
  • 27/09/15 - Silverstone - BTCC
  • 27/09/15 - Suzuka - Formel 1
  •