Maxime Martin fejrer sin anden sejr

DTM
26/09/15

DTM - Pascal Wehrlein i Mercedes på kurs mod titlen
Maxime Martin og Team RMG fejrede en hjemmebane-sejr på Nürburgring ved sæsonens 15. DTM løb. På anden pladsen i en turbulent løb kom Audi køreren Edoardo Mortara, mens tredje blev Mercedes køreren Pascal Wehrlein, der dermed kunne udvide sin føring over Mattias Ekström og holde Edoardo Mortara i skak. For den nuværende førende i kørernes mesterskab var det et vigtigt skridt mod titlen.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Som så ofte før i indeværende sæson blev der kæmpet direkte fra starten. Selv om han var startet fra pole måtte Lucas Auer lade både Maxime Martin og Pascal Wehrlein køre forbi, efter en berøring før det første sving, mens Martin udnyttede et hul på indersiden. Mens BMW overtog føringen af løbet, trak både Bruno Spengler, og Edoardo Mortara forbi Pascal Wehrlein. For poleman Auer kamp sluttede det på en 7. plads.

Nærmest kun et par meter senere indtraf en kollision mellem de to Audi kørere Jamie Green og Miguel Molina, der efter tre omgange gav en afbrydelse med det røde flag. Rookie Tom Blomqvist havde ramt Audi Green i "Mercedes Arena", hvilket vendte han bil, og Molina kunne ikke undgå at ramme ham. Olie og carbon-dele skulle fjernes fra banen, og løbet blev afbrudt i næsten 15 minutter.

Maxime Martin

Direkte efter genstarten trak BMW køreren Maxime ubønhørligt fra resten af feltet. Bag den senere sejrsherre, blev der udkæmpet en spændende tre-vejs kamp mellem mesterskabs-kandidaterne Spengler, Mortara og Wehrlein. Spengler i den sorte BMW kæmpede længe før Mortara kunne indsætte det afgørende angreb om andenpladsen på den 15. omgang. Italienerne udnyttede et hul og overhalede inden om. Men manøvren var ikke helt uden kontakt. Desværre for Spengler. På grund af skader på forakslen, var løbet forbi for canadieren, og dermed er chancen mesterskabet begravet.

Edoardo Mortara

Pascal Wehrlein

Som den tætteste konkurrent til Wehrlein i mesterskabet, kørte Ekström sig syv pladser op i løbet, men alligevel ikke helt tilfredsstillende. Ekström mistede han sin andenplads i kørernes mesterskab til sin kollega Mortara. Med tre løb tilbage, har Wehrlein 155 point på tavlen, Mortara 128 og Ekström 127. Hvis Wehrlein vinder søndagens løb, og konkurrenterne Mortara og Ekström ikke tager point, ville han kunne fejre mesterskabet i morgen.