Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Nicolai Sylvest får uventet VM-chance

FIA WEC 
26/09/15 

World Endurance ChampionshipNicolai Sylvest har pludselig fået en kæmpechance for at vise sit store racertalent for et internationalt publikum. I weekenden den 10.-11. oktober får han nemlig sin debut i det officielle verdensmesterskab for sportsvogne på den legendariske Fuji-bane i Japan, hvor han skal køre for det franske Larbre Competition.
 

”En VM-start er noget af det, jeg langsigtet har arbejdet på, men at den kommer så hurtigt, ja, det er en kæmpeoverraskelse for mig,” siger Nicolai Sylvest.

Larbre Competition har i år deltaget i VM for sportsvogne og bl.a. 24-timers løbet på Le Mans med en Chevrolet Corvette C7, som køres af de to italienere Gianluca Roda og Paolo Roberti samt danske Kristian Poulsen. Og netop Kristian Poulsen har været medvirkende til at give Nicolai Sylvest chancen.


Det er i denne Chevrolet Corvette C7, Nicolai Sylvest får sin VM debut
(Foto: Vision Sport Agency)

”Kristian har ikke mulighed for at komme til Japan og køre løbet grundet vigtige opgaver hjemme i sit firma, og han har derfor foreslået teamet, at jeg skulle erstatte ham i dette løb,” siger det 18-årige Team Danmark-støttede talent. ”Det er jeg Kristian dybt taknemmelig for, og jeg håber også, at jeg kan leve op til tilliden ved at vise en god figur i Japan.”

Efter en karriere i først gokart og siden formelvogne er Nicolai Sylvest til denne sæson skiftet til sportsvognsracing, hvor han har kørt en Mercedes SLS AMG for det tyske Team Rowe Racing i Blancpain Endurance Series.


Nicolai Sylvest er en glad mand. Om to uger får han VM-debut
(Foto: Anni Hansen)

”Jeg er virkelig glad for at have kørt for Team Rowe Racing i år, og jeg føler mig overbevist om, at Larbre Competition har skelet til de resultater, som vi sammen har skabt, da de skulle vurdere, om jeg var egnet til at køre for dem i Japan,” siger Nicolai Sylvest.

Larbre Competition er et af Frankrigs mest succesfulde teams indenfor sportsvognsracing, hvor man har været aktiv siden 1988. Intet mindre end fem gange har teamet taget klassesejre ved 24-timers løbet på Le Mans – senest i 2012.

Med venlig hilsen
Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Fuji
  • 11/10/15 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •