Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

VM for Teams i Shanghai på søndag?

WTCC 
26/09/15 

Den tiende løbsweekend i dette års WTCC køres på banen i Shanghai, hvor Citroën Total teamet håber at sikre sig Verdensmesterskabet for Teams 2015, selv om sæsonen først slutter ultimo november.
 

Ma Qing Hua kommer fra Shanghai, og han er særligt opsat på at sikre sig et godt resultat foran sit hjemmepublikum.


Ma Qing Hua
(Foto: Citroën)

Den regerende verdensmester José-Maria Lopez har sikret sig et komfortabelt forspring som den førende i Mesterskabet for Kørere, på trods af at han ved løbene i Japan for to uger siden ikke hentede points i andet løb, da hans bil punkterede. Til gengæld vandt han det første.

Kina er jo et særdeles vigtigt marked for Citroën, ja faktisk større end Frankrig. Ud af Citroëns samlede salg afsættes hver fjerde i Kina. I 2014 øgede Citroën sit salg i Kina med 14 % i et marked som gik frem med 10 % og satte ny rekord med 320.000 biler. Det sker ikke mindst takket være modellerne i den lille mellemklasse (C-segmentet) med Citroën C-Elysée, som WTCC bilen jo er baseret på. Den er allerede blevet en bestseller med et salg på over 100.000 styk. Fremgangen i salget er fortsat i 2015.

Ligesom sidste år kan Citroën Total sikre sig VM for Teams ved løbet i Shanghai, idet de fire kørere med i alt 15 sejre i 18 løb ligger klart i spidsen med 787 points foran den nærmeste konkurrent med 560 points. Det betyder, at de fire Citroën kørere blot skal sikre sig i alt 87 points, hvilket burde være inden for rækkevidde ved søndagens to løb.

Den foreløbige* stilling før løbet i Shanghai er:

Kørernes mesterskab:
1) José-Maria LOPEZ 351 pts
2) Yvan MULLER 277 pts
3) Sébastien LOEB 253 pts
4) Ma QING HUA 169 pts
5) Norbert Michelisz 164 pts

Teammesterskabet:
1) Citroën 787 pts
2) Honda 560 pts
3) Lada 270 pts.

Ellen Nørregaard
Informationschef
Citroën Danmark A/S

Læs mere om:
  • Shanghai
  • 27/09/15 - Shanghai - WTCC
  •