Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Klingmann og Baumann arver sejr i søndagens løb på Zandvoort

ADAC GT
Masters 

20/09/15 

- mesterskabet afgøres i finalen
Afgørelsen om titlen i ADAC GT Masters falder for alle tres vedkommende ved finalen på Hockenheim om 14 dage. Mesterskabets førende, Luca Ludwig og Sebastian Asch havde søndag muligheden for at afgøre det og sikre sig titlen allerede på Zandvoort. Men de sluttede uden point. Dominik Baumann og Jens Klingmann beholder deres titel chancer, med en fjerde sejr.
 

I et spændende løb kørte Jaap van Lagen og Tomas Enge i Lamborghini Gallardo som de første over målstregen, men blev efterfølgende pålagt en drive-through straf, på grund af en regel overtrædelse under en safety car periode. Denne blev omdannet til en 30-sekunders tidsstraf. Lamborghini-duoen sluttede dermed på 12. pladsen. Albert von Thurn und Taxis og Nick Catsburg i endnu en Lamborghini Gallardo tog anden pladsen, mens tredje pladsen gik til Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper i Audi R8.


Jens Klingmann / Dominik Baumann
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

En tre-vejs kamp om føringen dominerede løbet, mellem Dominik Baumann / Jens Klingmann og de to Lamborghini'er kørt af von Thurn und Taxis / Catsburg og Tomas Enge / Jaap van Lagen. To omgange inden slutningen af løbet trak Enge forbi den førende BMW med Klingmann og krydsede målstregen først. Efter løbet blev Enge straffet på grund af en lovovertrædelse under safety car, som blev udløst af vragdele på sporet. Ved genstarten efter safety car, havde Enge ulovligt forsinket de andre kørere. Løbets stewards så det som en farlig manøvre og dermed som et brud på reglerne og gav senere Lamborghini-duoen en straf. Hermed kunne Baumann / Klingmann tælles som vindere.


Albert von Thurn und Taxis og Nick Catsburg
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Klingmann og Baumann kunne med sejren i Zandvoort hale ind på de førende i mesterskabet, Asch og Ludwig, der havde et vanskeligt løb. Før finalen på Hockenheim om 14 dage, fører Mercedes-Benz-kørerne kun med 31 point. I finalen på Hockenheim kan der i alt blive tildelt 50 point til en vinder af de to løb. Selv Porsche køreren Klaus Bachler kan kæmpe om titlen: Sammen med Martin Ragginger kørte Bachler i 911 sig ind på femte og er nu seks point efter Baumann og Klingmann.

På andenpladsen finder vi gæsten-køreren von Thurn und Taxis og nytilkomne Catsburg. Da man som gæste-kører i ADAC GT Masters ikke tildeles point, vil de følgende hold rykke op i pointene. Andenpladsen blev hårdt tilkæmpet af den tidligere mester von Thurn und Taxis. Indtil mål-stegen holdt den adelige kører, en kamp gruppe på fem supersportsvogne bag sig, ledet af Audi-kørerne Jordan Lee Pepper og Nicki Thiim, og bag dem Marc Basseng og Florian Stoll.


Jordan Lee Pepper og Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Også afgørelsen om holdmesterskabet i ADAC GT Masters falder ved finalen på Hockenheim. Før sæsonens to sidste løb. fører Zakspeed med 12 point, foran BMW Sports Trophy Team Schubert. GW IT Racing Team Schütz Motorsport ligger på tredjepladsen med 38 point, og har stadig en matematisk titel-chance.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 20/09/15 - Zandvoort - ADAC GT Masters
  •