Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Finaletid i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

23/09/15 
Yokohama

En finale er altid spændende, og det gør sig bestemt også gældende for finalen i Yokohama SuperCup.
Meget tyder på, at det bliver en Seat der løber med mesterskabet igen i år, nøjagtig som det var i 2014, men det er ikke afgjort hvilken Seat der ender øverst på podiet.
 

Favoritten er uden tvivl Kim Lund Johansen i Seat Leon, da han p.t. er mesterskabsførende og har 17 point ned til Nicki Kristensen i en Seat Ibiza. Nicki har dog før vist, at han er særdeles konkurrencedygtig på Jyllandsringen, og han vil gøre alt for at veksle andenpladsen fra 2014 til en sejr i år. 17 point er ikke en speciel stor forskel, når der er 75 point at køre om, men den er stor nok til, at Kim blot skal holde sig lige efter Nicki i alle 3 heat, så kan Nicki ikke hente ham pointmæssigt. Nicki har meldt ud at han sætter alt ind på at vinde i weekenden, men han kan være helt sikker på at Kim vil gøre alt for at holde på føringen, så mon ikke vi får noget rigtig godt ræs at se mellem de 2.


Mesterskabsfavoritten må være Kim Lund Johansen i Seat Leon, men Nicki Kristensen i Seat Ibiza lurer i baggrunden
(Foto: Keld Dohm)

Kampen om den sidste podieplads i årets mesterskab står mellem en VW Polo, en Honda Integra og en Opel Astra. Teoretisk set har Mikkel B. Johnsen i VW polo en chance for at nå førstepladsen, men med 63 point op til førstepladsen er det meget teoretisk. Mikkel vil nok koncentrerer sig om at vise, at han er en af de allerhurtigste i feltet, samtidig med at han vil forsvare sin aktuelle tredjeplads. Mikkel trues primært på tredjepladsen af Jakob Borum, der kun er 12 point efter ham, og mon ikke Jakob rigtig gerne vil op på den tredjeplads. Den anden trussel mod Mikkels podieplads er Lasse M. Sørensen i Opel Astra. Lasse er p.t. 20 point efter Mikkel, og selvom det er svært, så kan det indhentes.

Finalen bliver desuden et gensyn med Jan Petersen i Honda S2000. I august på Ring Djursland fik Jan en temmelig stor frontskade på sin bil, og teamet har siden kæmpet for at få den gjort klar til finalen, og det bliver spændende at se hvor godt det er lykkedes.

Audi har indtil nu i år kun været repræsenteret i klassen af Troels Trærup i en Audi TT, men til finaleløbet får Troels selskab af Chris Poulsen, der ligeledes stiller op i en Audi TT, og det skal blive spændende at se om der kommer en lille intern kamp om at være den hurtigste Audi på banen.

Tidsplanen er (med forbehold for ændringer):

Lørdag den 26. september kl 11:15: Tidtagning
Lørdag den 26. september kl 15:35: Heat 1
Søndag den 27. september kl 14:20: Heat 2
Søndag den 27. september kl 17:25: Heat 3

Vel mødt til Yokohama Finale løbet den 26. og 27. september på Jyllandsringen.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: