Rotax

RS Competition i medvind og modvind til tysk Rotax Challenge i Kerpen

Rotax
24/09/15

Sæsonafslutningen for dette års tyske Rotax Max Challenge nærmer sig, og den 13. september blev den femte og næstsidste mesterskabsafdeling kørt – denne gang i Kerpen. Igen var over 100 kørere fremmødt, og med kun en resterende afdeling var der kamp om de sidste point. Utilregneligt vejr skabte svære betingelser, og for RS Competition blev det et løb med både succes og drillerier.

I Rotax Mini fortsætter kampen internt i teamet mellem Mads Riis og Tim Tramnitz, og de unge dygtige kørere stjal endnu engang billedet i mini klassen og sørgede for guldregn. De tog hver en sejr; Tramnitz vandt prefinalen med 0,100 sekunders forspring, mens Riis slog til i en regnvåd finale og vandt med 3 sekunder.

Mini Podiet

Junior kørerne, Andreas og Sebastian Estner og Dennis Siemens, kom ikke så godt fra start og fik alle en skidt tidtagning. Men i løbet af heatene bevægede de sig frem i feltet og kunne alle starte i top 10 til prefinalen, som blev kørt i tørvejr. Her blev det til en 3. og 4. plads til Estner brødrene og en 7. plads til Siemens. Til finalen faldt regnen atter, og Andreas Estner var rigtig hurtig og avancerede til 2. pladsen. Sebastian Estner var endnu hurtigere, men udgik desværre efter 9 omgange. Siemens beholdt sin 7. plads og fik samtidig pokalen for bedste rookie for tredje gang i de nu fem afviklede mesterskabsafdelinger.

Junior Podiet

For Seniorerne blev det denne gang mildest talt en fiasko. Også her startede det med en ikke så vellykket tidtagning, men i andet kvalifikationsheat kørte Martin Henckel Mortensen, Pascal Drewing og Niklas Bendfeldt heatets absolut hurtigste tider på tør bane. Naturen ejer ikke medfølelse, og til prefinalen faldt regnen igen let, og der var stor tvivl omkring dækvalg. Dorian Heinrich valgte som den eneste RS kører regndæk, hvilket skulle vise sig at blive det rigtige valg, da han vandt prefinalen. Mortensen var hurtigste kører på slicks og blev nummer 13, mens Drewing ikke fik adgang til Parc Ferme. Derefter regnede uheldene ned over RS Competitions senior afdeling. Til finalen var det Mortensens tur til ikke at få adgang til Parc Ferme sammen med adskillige andre, der også var for sent på den. Drewing og Heinrich udgik i crash, og Bendfeldt blev derfor bedste Senior kører på en 12. plads.

DD2 Podiet

For Marcel Schirmer i DD2 blev løbet en succes, og han sørgede også for guldregn. Tidtagningen blev til Pole Position, og kun en overlapper kostede ham sejren i prefinalen. Men Schirmer slog til, da det gjaldt og vandt suverænt finalen i regnvejr. Endvidere har Marcel Schirmer netop modtaget en VM billet fra Rotax Europamesterskabet, hvor han sluttede på en samlet 4. plads. Schirmer skal således repræsentere Tyskland og RS Competition ved dette års Rotax Verdensmesterskab, der afholdes i midten af november i Portimao, Portugal. Om 2 uger kan han afslutte sæsonen med et Tysk Mesterskab i bagagen og en ekstra VM billet.