Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Nicki Thiim i forrygende fight på Zandvoort

ADAC GT
Masters 

23/09/15 

Det så fra starten af ikke ud til at det skulle blive Nicki Thiim og Jordan Lee Peppers weekend i sandklitterne ved Zandvoort i Holland.
Men parret fik stor succes trods en masse ods imod sig. De formåede at komme bagfra med dårlige startplaceringer og så slutte helt fremme.
 

Det så ud til at den næstsidste løbsweekend i ADAC GT Masters serien skulle blive endnu en katastrofeweekend for makkerparret Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper. På grund af tekniske problemer med bilen, kunne man ikke deltage i den første træning. Dermed mistede de masser af kørertid på den ret vanskelige bane i sandklitterne.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mekanikere og teknikere i C. Abt teamet gav den dog gas og det lykkedes at få bilen klar til at kørerne kunne deltage i den anden træning. Det blev en yderst vanskelig og hektisk træning da man både skulle lære banen at kende, samtidigt med at bilen skulle sættes op til kvalifikationen.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Kvalifikationen blev afviklet under tørre og gode forhold, og man var egentlig ret fortrøstningsfuld i teamet. Men bilen besluttede sig undervejs for igen at modarbejde alt og alle. Det gav startplaceringer til weekendens to løb langt tilbage i feltet, henholdsvis som nummer 14 og 18 til lørdagens og søndagens løb.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

I modsætning til sidste sæson, så var det helt ideelle forhold til lørdagens løb. Med 18 grader, masser af sol og kun lidt vind, var det nærmest ideelle forhold.

Starten af løbet tog Jordan Lee Pepper sig af. En perfekt start og avancement i sit stint gjorde at Nicki Thiim kunne overtage bilen ved det obligatoriske kørerskifte i bunden af top 10. Nicki Thiim fightede videre i bilen og sluttede løbet på 5. pladsen og dermed fik både team og kørere vigtige points til mesterskaberne.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

I søndagens løb var det Nicki Thiim der startede i bilen, hvilket skete fra sidstepladsen grundet de tekniske problemer teamet havde bilen hele fredagen. Men Nicki Thiim kender banen rigtig godt og med sine fighteregenskaber skruet helt op, kæmpede han sig helt frem til en placering som nr. 5 inden kørerskiftet. Jordan Lee Pepper klarede at erobre endnu en placering, så parret - og bilen - sluttede løbet på 4. pladsen. Endnu et gyldent løb af de to kørere.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Det var dog ikke helt slut endnu. For en times tid efter løbets slutning blev resultatet ændret. Sejrherrerne Tomas Enge og Jap van Laagen i Lamborghini, blev tildelt en straf på 30 sekunder for ikke at have fulgt reglerne under en SC periode. Det fik dog kun indflydelse på placeringerne i Top 3. Men da parret foran Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper var gæstekørere i løbet, tilfalder deres points det dansk-sydafrikanske par.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

"Sikke en weekend. Vi havde helt ekstreme tekniske problemer, så vi overhovedet ikke kom ud at køre i den første træning. Mekanikerne i C. Abt teamet gav dog alt hvad de havde i sig og fik bilen klar til den anden træning. Men indenfor kun en time er det vanskeligt at få bilen kørt ind og sat op til kvalifikation. Og straks i kvalifikationen fik vi igen tekniske problemer med bilen, hvilket resulterede i tider der gjorde at vi skulle starte i den bagerste del af feltet. Modsat så kan vi være meget tilfredse med 5. pladsen fra lørdag og nu hvor resultatet er ændret til en tredjeplads i søndagens løb. Jordan og jeg fik vist at vi kan kæmpe og gøre det godt og dermed også at man kan regne med os." - sagde Nicki Thiim efter søndagens løb.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Inden det går løs med sidste løbsweekend i ADAC GT Masters serien d. 2. - d. 4. oktober, så skal Nicki Thiim allerede i den kommende weekend køre den næstsidste løbsweekend i Porsche Carrera Cup Deutschland serien.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Zandvoort
  • 20/09/15 - Zandvoort - ADAC GT Masters
  •