Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Klubrally

Rally køres på rundbane i Struer

Klubrally 
23/09/15 

Bjerrum Efterårs rally køres som klubrally på en rundbane
Når Struer & Omegns Motor Sport lørdag den 10. oktober indbyder til rally på en helt ny rundbane i Struers industrikvarter, så er det anden gang i år, at klubben står bag et rally arrangement.
 

Det første rally arrangement i Struer var i det tidlige forår, hvor en rallyprøve ved Vejrum var rammen om en test for primært de mandskaber, der skulle afprøve materialet inden DM sæsonen i rally startede.

Nu afvikler klubben så et efterårs rally arrangement, hvor man forsøger at brede tilbuddet lidt mere ud. Denne gang bydes der på en rundbane inde i Struers industrikvarter, men hvor prøven afvikles efter reglementet for klubrally, som er den type rally, man skal prøve kræfter med, inden man får lov at køre eksempelvis DM rally.


Lars Bjerrum på billedet er både hoved initiativtager til efterårets rally i Struer samtidig er han sammen med Henning Kristensen også deltager i rallyet

Hovedidemanden bag arrangementet er bilforhandler og rallykører Lars Bjerrum. Lars Bjerrum har selv taget stor del i at få lodsejer tilladelserne i hus, så man kan byde på en helt ny rundbane, der aldrig har været kørt før. Rundbanen er 2800 meter og skal gennemkøres 4 gange.

”Vi havde forskellige overvejelser i klubben om vi skulle indbyde til et såkaldt rally sprint arrangement, hvor der kører flere biler på banen ad gangen, men da vi blandt andet har et smalt stykke, hvor overhaling ikke er muligt, valgt vi at afvikle det som et klubrally. Af hensyn til afviklingen har vi dog fået tilladelse til at der må være to biler på prøven ad gangen”, fortæller bestyrelsesmedlem og medlem af løbsledelsen, Jes Pedersen fra SOMS.

Mange af de lokale rallykører har allerede tilkendegivet, at de kommer til start i arrangementet. Således er Lars Bjerrum naturligvis selv til start i sin flotte blå Ford Puma. Et andet af Struer klubbens egne mandskaber: Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard kommer til start i deres Ford Fiesta, mens et af klubbens bestyrelsesmedlemmer, Asger Kvist sidder i højre sædet hos Jan Jacobsen fra Holstebro, der kommer til start i en Citroen C2.

Centrum for arrangementet bliver hos Bjerrum Biler på Bødkervej i Struer. Første bil sendes ud på banen kl. 14.00. I perioden hvor rallyet afvikles vil noget af området blive afspærret efter aftale med både Politiet og Struer Kommune, men der vil dog alligevel være tilgang til genbrugspladsen, selv om prøven bl.a. køres lige uden for hegnet på den kommunale genbrugsplads.

”Vi har forsøgt at finde en balance mellem at skabe en rigtig god rallyprøve for både deltagere og publikum som samtidig er til mindst mulig gene for de borgere der ikke interesserer sig for rally”, slutter Jes Pedersen fra SOMS.

Der kan følges mere om arrangementet på klubbens hjemmeside: www.soms.dk

Struer & Omegns Motor Sport


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Klubrally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: