Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Efterårssæsonen kommet godt igang

Yokohama
1600 Challenge 

22/09/15 
Yokohama

Efterårssæsonen er kommet godt i gang for Jens Jensen i Yokohama 1600 Challenge.
Forårssæsonen var til tider ikke lige nem for teamet, med tekniske problemer som drillede, og derved forhindrere de helt store resultater. Alligevel blev der kørt to 14. pladser hjem ved løbet inden sommerferien.
 

Den 15.-16. august skulle den 3. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet køres på Ring Djursland. Træningen lørdag morgen forløb rigtig godt. Teamet havde prøvet noget helt nyt med hensyn til opsætningen, og det virkede så godt, at køreren valgte at køre i pit allerede inden hele træningen var kørt. På meget brugte dæk blev det til 10. hurtigste tid ud af 23 biler.


(Foto: CNPhoto.dk)

Vejret skiftede dog forud for kvalifikationen, så der blev startet på regnvåd bane. Mange af kørerne inklusiv Jens lå ud på regndæk, og det var først de sidste 5 minutter af kvalifikationen at de for alvor kom til sin ret. På allersidste flyvende omgang, fik en forankørende problemer med motoren og lukkede derved en kæmpe røgsky udover banen, som derved forhindrede enhver mulighed for forbedringer. Derved rakte det kun til en meget skuffende 18. startposition.

Heat 1 blev kørt søndag morgen på knastør bane, og her fik den unge kører en rigtig dårlig start, hvor han var ved at komme i klemme mellem autoværnet og en konkurrent. Alligevel fik han kæmpet sig tilbage i løbet, og sluttede på samme position, som han var startet på, og derved også samme udgangspunkt til heat 2.

Her var vejret skiftet til regnvejr igen, så alle 23 kørere var ude på regndæk. Regnvejr er ikke lige Jens’s kop te, så han tog det stille og roligt i starten indtil han fik føling med bilen og banen. Det kostede en enkelt placering i starten, men den blev tilbageerobret på løbets 4. omgang. Herefter stod den på en løbslang duel med Rudi Larsen, som det ellers lykkedes at holde bagved indtil allersidste sving. Med mindre en 0,2 sekunder smuttede han over målstregen foran Jens. 19. position var ikke lige det at teamet havde håbet på. Men omgangstiderne i regnvejr var for første gang konkurrencedygtige, og det var et super setup som teamet havde fået lavet til bilen. Så det er rigtig positivt for fremtidens regnvejrsløb.


(Foto: CNPhoto.dk)

14 dage senere var den blå Peugeot 106 Rallye med nummer 86 på siden klar til kamp igen.

Træningen blev kørt allerede fredag eftermiddag, og her blev det til 14. hurtigste tid ud af hele 29 deltagere.

Kvalifikationen blev kørt lørdag middag, og endnu engang viste den fransk/danske kombination, at de efterhånden var ved at være kørt godt ind på hinanden. En forbedring af tiden på et halvt sekund i forhold til træningen, var ellers et stort spring. Men konkurrenterne lavede et lidt større spring, så det rakte til 15. startposition.


(Foto: CNPhoto.dk)

Heat 1 skulle køres lørdag eftermiddag. Klassen inden Yokohama 1600 Challenge havde haft et motorhaveri blandt en af bilerne, så der var olie på det meste af banen. Derfor var det en yderest forsigtig kører som satte i gang ned mod første sving, da de 5 røde lamper var gået ud. Det viste sig også at være en rigtig god taktik, da flere af de forankørende stødte sammen i sving 1. Jens kom dog ikke for alvor ind i en rytme, så der var nogle konkurrenter der nåede at smutte forbi, inden at målflaget kom ud efter 12 omgange, og 18. position var slutresultatet.

Heat 2 blev til en super start, og flere konkurrenter var allerede passeret inden 1. sving. Senere på første omgang var der endnu engang noget tumult i det store felt, hvilket Jens måtte undvige, og derved tabte nogle placeringer igen.

Men han gav ikke op og holdt farten gennem hele løbet, hvilket også gav pote, med yderligere et par placeringer, som blev vundet. Et slutresultat som 17. ud af 29 startede var helt igennem acceptabel, når mange af konkurrenterne kører i meget nyere materiel, og kører med et væsentlig højere budget end Jens Jensen Racing.


(Foto: CNPhoto.dk)

Denne weekend starter 2. del af efterårssæsonen på FDM Jyllandsringen, inden at finalen køres om 14 dage på Padborg Park.

Målene er fortsat at holde sig rigtig godt til i både løbsresultaterne og mesterskabsstillingen, hvor der aktuelt indtages en 17. plads ud af 33 klassificerede kørere.

Med 23 startende denne weekend, ligger målet omkring 10.-12. pladsen i løbene. Men midterfeltet er utrolig tæt, så der er ikke langt fra 10. til 17. pladsen – faktisk var der kun 0,4 sekunder ved et af de foregående løb!

Jensen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Jensen
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: