Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Nicki Kristensen fokuserer 100% på SuperCup

Danish
Supertourisme
Turbo 

22/09/15 

Nicki Kristensen, Ikast, fik høstet en masse erfaring med Supertourisme klassen på Padborg Park den 12. september. Som forventet, så kunne Nicki ikke blande sig i topstriden i Supertourisme, men det vigtigste var også at prøve klassen af, og se om det er noget for den unge racerkører. Det startede ikke specielt godt for Nicki, da han på allerførste omgang i træningen røg i sandkassen, og det betød at opsætning osv slet ikke blev prøvet af inden tidtagningen.
 

Samtidig betød en pedaljustering, at Nicki ikke kunne give fuld gas, og det gjorde, at Nicki ikke kunne gøre sig gældende i tidtagningen. Tidtagningen blev dermed reelt brugt til at lære bilen at kende, og ikke mindst skulle Nicki omstille sig fra sin vanlige forhjulstræk til baghjulstræk.

Til heat 1 startede Nicki bagerst, og der blev han frem til målflaget, men hvad der var vigtigere, han begyndte at få en god føling med bilen, og han begyndte også at få fart på. Mellem heat 1 og heat 2 blev der skruet rigtig meget på opsætningen, og selvom det ikke umiddelbart ses på resultat listen, idet Nicki sluttede 3. sidst, så gav det god viden, og det gjorde, at bilen kunne sættes endnu bedre op til heat 3. ”Vi manglede både stumper og erfaring med bilen for at lave den optimale opsætning, men vi gjorde det bedste vi kunne og det gav pote” fortæller teamchef Ole Gram. Det blev til en 10. plads i heat 3, og med nogle omgangstider, der ikke var langt fra de hurtigste i klassen. ”DST er en fantastisk klasse, og det her Night Race var en suveræn oplevelse. Der er ingen tvivl om at det er en klasse der passer os rigtig godt, og vi vil gøre alt for at stille op i den til næste år” siger en begejstret Ole Gram. Også Nicki selv var godt tilpas efter weekenden. ”Det er virkelig en professionel klasse, og en fantastisk bil” fortæller Nicki, og fortsætter ”det er absolut noget jeg gerne vil bruge mere tid på, men lige nu må og skal fokus være den kommende finale i Yokohama SuperCup”.


Nicki Kristensen høstede god erfaring med Supertourisme raceren på Padborg Park, men nu gælder det Yokohama SuperCup finalen
(Foto: Mogens Roy Nielsen)

Nicki ligger lige nu nummer 2 i Yokohama SuperCup mesterskabet med kun 17 point op til den førende Kim Lund Johansen, og da der er 75 point at køre om i finalen så er intet afgjort endnu. Yokohama SuperCup finalen køres den 26. – 27. september på Jyllandsringen, og netop den bane er Nickis favorit bane. Begge gange Yokohama SuperCup feltet har kørt der i år, så har Nicki trukket sig ud som den bedst scorende, og det skal han også gøre denne gang hvis han skal have en chance for mesterskabet.

Desværre er Nicki ikke i en position, hvor han selv kan afgøre det, skal han blive mester i år, så skal den førende Kim Lund sætte mange point til, og med den stabilitet som både Nicki og Kim har vist i år, så bliver det svært. ”Det eneste vi kan gøre er at forberede os optimalt, og forsøge at tage så mange point som overhovedet muligt, og så må vi se om det rækker til at slå Kim” siger teamchef Ole Gram.

Kristensen Motorsport - Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Nicki E. Kristensen
  • Padborg Park
  • 12/09/15 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •