Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen og Porsche vandt VM-løb i Texas

FIA WEC 
20/09/15 

World Endurance Championshipvandt sit andet VM-løb i træk, da han kørte først over stregen i femte afdeling af FIA WEC i Texas
For anden gang indenfor kun tre uger kunne den danske Porsche-fabrikskører lade champagnepropperne springe fra præmiepodiets mest prestigefyldte trin, efter at han tidlig søndag morgen dansk tid vandt VM-løbet på Formel 1-banen i Texas med sin teammakker Richard Lietz.
 

”Vi kørte en rigtig god kvalifikation fredag aften, og skulle starte to’er i GTE Pro-klassen sent lørdag eftermiddag,” lød det fra en euforisk Michael Christensen.

Det var Michael’s østrigske teammakker, der startede i parrets Porsche 911 RSR #91, men i modsætning til forrige løb på Nürburgring, hvor duoen vandt med en omgang til nummer to, skulle de to kæmpe hårdt fra start til mål, før sejren var i hus.


(Foto: Porsche PR)

”Selv om løbet varede i seks timer, var der mere tale om et sprint race fra start til slut. Allerede på første omgang var Richard (Lietz, red.) nede og vende på fjerdepladsen, men fik hurtigt kæmpet os frem i feltet igen bag vores søsterbil, der havde overtaget føringen fra Aston Martin”, forklarede en lykkelig Michael Christensen efter løbet.


(Foto: Porsche PR)

Frem til midtvejs i løbet var makkerparret blot sekunder efter teamets anden Porsche, der blev kørt af de to franske racerkørere Patrick Pilet og Frédéric Makowiecki.

”Det var en team-indsats i dag. Hele tiden troede vi på, at vi kunne vinde og i forbindelse med et pitstop midt i løbet fik vi timet vores indsats bedre, hvilket bragte os i føring af racet foran vores søsterbil,” fortalte Michael Christensen.

Danskerens triumf fuldendte en perfekt weekend for Porsche, der foruden en flot 1-2 til Porsche Team Manthey i GTE Pro-klassen også kom ud af ørkenvarmen som generel vinder af løbet med sejr i LMP1, hvor trioen Mark Webber, Timo Bernhard og Brendon Hartley vandt foran to fabriksindsatte Audi R18 e-tron quattro.


(Foto: Porsche PR)

World Endurance Cup for GT Drivers
1. Richard Lietz, Porsche, 98 points
2. Davide Rigon, James Calado, Ferrari, 87
3. Michael Christensen, Porsche, 80
4. Gianmaria Bruni, Toni Vilander, Ferrari, 68,5
5. Alex MacDowall, Fernando Rees, Richie Stanaway, Aston Martin, 62
6. Alexey Basov, Andrea Bertolini, Victor Shaytar, Ferrari, 62
7. Frédéric Makowiecki, Porsche, 60

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Circuit of the Americas
  • 19/09/15 - Circuit of the Americas - FIA WEC - FIA VM
  •