Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Strategi kostede dyrbare point for Christina Nielsen

SportsCar
Championship 

21/09/15 

Christina Nielsen fører fortsat GTD mesterskabet i TUDOR inden sidste afdeling, men det er med den mindst mulige margin. En forkert strategi i lørdagens løb på COTA i Texas kostede dyrbare point til de to konkurrenter i mesterskabet og Christina er nu kun 1 point foran Audi med von Moltke / Haase og 4 point foran Ferrari med Bell / Sweedler.
 

Det så ellers lovende ud undervejs i det 2 timer 40 lange løb, hvor Christina afleverede den azurblå Aston Martin V12 Vantage til holdkammerat Kuno Wittmer i føring. Og med lidt over en time tilbage førte bilen med Kuno bag rattet, men en safety car betød at alle, pånær TRG Aston Martin Racing, kaldte deres biler i pit og gamblede med, at bilerne kunne nå til det ternede flag uden flere pitstop.

Det var marginalt om det kunne lade sig gøre, men det viste sig at være den rigtige strategi for konkurrenterne, da Kuno Wittmer med 20 minutter tilbage måtte søge i pit og faldt tilbage på niendepladsen og konkurrenterne kørte til ende uden yderligere pitstop. p>

Heldigvis for Christina Nielsen, havde de to konkurrenter til mesterskabet heller ikke det perfekte løb. Audi R8 LMS med von Moltke / Haase var lynende hurtige og førte fra start, men blev undervejs ramt af 60 sekunders stop-go og et spin, men fik reddet det meste af det tabte ind igen ved safetycar perioden og kunne køre i mål på en tredjeplads. Ferrari 458 med Sweedler / Bell havde overtaget føringen efter Kuno Wittmer gik i pit, men en påkørsel af en anden konkurrent gav en drive-thru straf og de måtte nøjes med en sjetteplads.

”Det er en kæmpe skuffelse lige nu” sagde Christina Nielsen efter løbet. ”Vi kørte med om sejren og skulle minimum have endt på podiet. Men desværre satsede vi med strategien og i dag gik den imod os. Men vi vinder og taber sammen, så nu må vi bare give alt hvad vi har til finaleløbet Petit Le Mans. Vi fører stadig, men med kun et points føring skal vi køre efter sejren. Road Atlanta er min favoritbane, så jeg er positiv og tror på, at det nok skal blive godt”.

Til finaleløbet Petit Le Mans bliver tredje kører i bilen amerikaneren Brandon Davis, der også var med i teamet ved 12 timers løbet på Sebring, hvor de sluttede på andenpladsen. Løbet afvikles på Road Atlanta lørdag den 3. Oktober.

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Circuit of the Americas
  • 19/09/15 - Circuit of the Americas - SportsCar Championship
  •