Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Et stort skridt i retning af mesterskabssejr til Luca Ludwig og Sebastian Asch

ADAC GT
Masters 

19/09/15 

Mercedes-Benz-kørere på vej til titlen, uheld for Porsche og bitre løb for Lamborghini: Det første løb i ADAC GT Masters på Zandvoort leverede 60 minutter ren spænding. Mesterskabets førende Sebastian Asch og Luca Ludwig vandt i Holland deres tredje sejr i sæsonen, og tog et stort skridt mod mesterskabstitlen i 2015. Mercedes-Benz duoen kørte trygt med et forspring på 4,6 sekunder til Audi R8 med Florian Stoll og Marc Basseng. På tredje lykkedes det Rahel Frey og Philip Geipel for anden gang i år at komme på podiet.
 


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Vejen til den tredje sejr var ikke uden problemer for Luca Ludwig og Sebastian Asch. På vej til startlinjen fik Asch en defekt på akslen. På startlinjen gjorde mekanikerne fra Team Zakspeed et mesterstykke og skiftede drivakslen på 20 minutter. Under løbet, kunne de førende nyde godt af fejltagelser hos Porsche og Lamborghini. Poleman Martin Ragginger var i Porschen i første halvdel af løbet, og lå foran Tomas Enge i Lamborghini . Ved genstart efter en safety car på grund af en kontakt med muren for Corvette kører Diego Alessi er Ragginger og Enge i kamp om føringen ved det første sving. Lamborghini tog føringen, mens Porsche endte i gruset. Ragginger var i stand til at fortsætte, men endte uden for pointene.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Enge og holdkammerat Jaap van Lagen kunne ikke glæde sig længe. På grund af et for kort pit stop fik Van Lagen en stop-and-go straf og tabte føringen. Ludwig overtog føringen i anden halvdel af løbet og kørte sig sikkert til sejren.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Med sejren i Zandvoort to Ludwig og Asch et stort skridt mod titlen, da Dominik Baumann og Jens Klingmann som tiende blot fik et point. De udvidede deres føring fra 23 til 48 point. I alt 75 point tildeles til vinderne i de resterende tre løb.

Jordan Lee Pepper og Nicki Thiim sluttede på femtepladsen.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 20/09/15 - Zandvoort - ADAC GT Masters
  •