Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen skal forsvare mesterskabsføring

SportsCar
Championship 

19/09/15 

Christina Nielsen skal i weekenden forsvare sin føring i GTD klassen i det amerikanske sportsvognsmesterskab TUDOR United Sportscar Championship. Med kun to afdelinger er den danske racerkører tæt på at skrive international motorsportshistorie, da hun kan blive den første kvinde der vinder et større international sportsvognsmesterskab.
 

Den første af de to resterende afdelinger afvikles lørdag på Formel 1 banen COTA i Texas, hvor der er lagt op til den helt store racerweekend. Udover næstsidste afdeling af TUDOR, skal der også afvikles en afdeling af WEC, verdensmesterskabsserien for sportsvogne. Det betyder at der i weekenden kommer masser af danskere i action på den moderne 5,4 kilometer tekniske bane. Udover Christina Nielsen, der stiller til start for TRG Aston Martin Racing, så kommer også Jan Magnussen til start for Corvette Racing i TUDOR. Også Jan Magnussen er med i kampen om mesteskabet i hans klasse GTLM, hvor han kun har fem point op til den førende Porsche kører. I WEC er der hele 6 danskere til start.


(Foto: Brian Cleary)

Løbet på COTA er sæsonens niende afdeling af GTD TUDOR mesterskabet og med 5 podieplaceringer I løbet af sæsonen har Christina bragt sig i føring med 6 point ned til nummer to i mesterskabet, Ferrari med Townsend Bell og Bill Sweedler. Yderligere to point efter er Audi R8 med Christopher Haase og Dion von Moltke. Der gives 36 point for en sejr, 33 point for en andenplads og 31 point for en tredjeplads.

På COTA deler Christina sin Aston Martin V12 Vantage med Kuno Wittmer. Wittmer har ikke deltaget hele sæsonen og derfor er Christina alene i føring af mesterskabet.

“Lige nu, der glæder jeg mig bare til at komme i bilen og så tage den derfra” fortæller Christina fra Texas. “Jeg tør egentlig ikke have de store forventninger. Vi vil så gerne have en sejr, men mesterskabet er første prioritet, så målet er at øge føringen. Jeg glæder mig også til at være en del af en racerweekend med så meget cool race og det er fedt, at der er så mange andre danskere med herovre”.

Kvalifikationen afvikles fredag kl. 22.45 dansk tid og det 2 timer 40 minutter lange løb afvikles lørdag kl. 18.35 dansk tid. Løbet kan følges live på Motors TV eller på imsa.com

Sidste afdeling af TUDOR United Sportscar Championship er 10 timers løbet Petit Le Mans, der afvikles på Road Atlanta den 3. Oktober.

Jeg glæder mig til at være en del af race weekend med så meget cool race. Jeg forventer egentlig ikke så meget. Vil bare gerne i bilen og så tage den derfra. Jeg håber på en sej men målet er ellers bare at forøge vores føring :)

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Circuit of the Americas
  • 19/09/15 - Circuit of the Americas - SportsCar Championship
  •