Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Næstsidste chance for Jan Magnussen

SportsCar
Championship 

18/09/15 

Jan Magnussen nærmer sig afgørelsen i det amerikanske TUDOR-mesterskab og håber på at tilbagerobre føringen, når sæsonens næstsidste løb afvikles på Formel 1-banen i Texas i weekenden.
 

Banen er ved at være kridtet op til en spændende finale i TUDOR United SportsCar Championship, men først skal Jan Magnussen og Antonio Garcia forsøge at tilbagerobre føringen i mesterskabet, når det lørdag går løs på Formel 1-banen Circuit of The Americas.


(Foto: Richard Dole / Jan Magnussen Racing)

– Circuit of The Americas er en meget anderledes racerbane sammenlignet med, hvad vi er vant til at køre på herovre, lyder det fra Jan Magnussen.

– Den er topmoderne og designet til Formel 1, hvilket kræver et andet setup, end når vi kører på de mere oldschool amerikanske racerbaner.

Magnussen og Garcia vandt i 2013 løbet på den 5,5 kilometer lange racerbane, mens de sidste år endte på en frustrerende 9. plads i klassen. Årsagen var manglende fart, hvilket Jan Magnussen også forventer bliver et issue i weekendens opgør.

– Vi må erkende, at vi de sidste par afdelinger har manglet det overskud, som vi havde i starten af sæsonen, hvor vi både vandt 24-timersløbet på Daytona og 12-timersløbet på Sebring, forklarer Jan Magnussen.

Corvette-teamets overskud er svækket henover sommerens Balance of Performance-opdateringer, som har til formål at udligne styrkeforholdet blandt bilmærkerne. Dette sker med bl.a. øget vægt og mindre restriktorer i motoren til de hurtigste biler.

Vil tage føring tilbage fra Porsche
Således måtte Jan Magnussen og Antonio Garica efter seneste afdeling i Virginia aflevere mesterskabsføringen til Porsche. Her sluttede Corvette-duoen på en 6. plads i GTLM-klassen, og med 243 point er de nu fem point efter den førende Patrick Pilet.

– Vi må bare kæmpe videre. Vi havde et par gode testdage i sidste uge, hvor vi fik mulighed for at afprøve forskellige typer dæk og setup, så vi er ret godt forberedte på den kommende weekend, forklarer Jan Magnussen.

– Som det ser ud nu, bliver det et ekstremt vigtigt løb, og jeg er slet ikke i tvivl om, at teamet har gjort alt, hvad de kan, for at vi stiller til start i den bedst mulige bil.

Dansk stormøde i Texas
Jan Magnussen bliver imidlertid ikke den eneste danske racerkører, som stiller til start på den amerikanske Formel 1-bane i weekenden.

Også Christina Nielsen skal i aktion i TUDOR-serien lørdag, mens Porsche-kører Michael Christensen, Corvette-kollega Kristian Poulsen samt Aston Martin-trioen Thiim, Nygaard og Sørensen alle skal vise deres værd i det efterfølgende WEC-løb.


(Foto: Richard Dole / Jan Magnussen Racing)

Tidsplan for Lone Star Le Mans - Circuit of the Americas

Fredag 18. september
10.10 (16.10 dansk tid) — Træning #3
17.10 (23.10 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Lørdag 19. september
09.00 (15.00 dansk tid) — Warm-Up
12.35 (18.35 dansk tid) — RACE (2 timer 40 min)

Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på Motors TV, FOX Sports samt live-streaming via www.imsa.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Circuit of the Americas
  • 19/09/15 - Circuit of the Americas - SportsCar Championship
  •