Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Klassesejr under svære konditioner

DM Rally 
18/09/15 

Det blev både til sejr og værdifuld viden, da Bjerrum Motorsport deltog i GSV Rallysprint i Odense, på våde og glatte veje i Odense industri fik Lars Bjerrum og Henning Kristensen en klassesejr med deres Ford Puma, en rigtig ’Han’ bil i motorsports termologi.
 

Til første heat skulle der ingen chancer tages, da teamet aldrig rigtig har kørt i Puma’en i regnvejr, så ’wet setuppet’ af undervognen, som den tidligere ejer Ebbe Nilsson pænt havde fortalt os om, blev justeret ind, og der blev kørt med forsigtighed, da der ikke var langt fra hero til zero under de vejr betingelser, prøven var glat, og visse steder mere end andre, tiden var dog udmærket, kun 2 sekunder efter den hurtigste i klassen.

Til andet heat fik modet en tand opad, vejen var blevet en anelse mere tør, dog stadig til regnvejrdæk, og teamets Pirelli dæk bed godt på den kolde fynske asfalt, modet til senere nedbremsninger og tidligere på gassen blev optimeret i dette heat, og undervognen var justeret lidt anderledes, det gav hurtigste tid i klassen, med 10 sekunder ned til den anden hurtigste, endda 4. hurtigste generelt, trods en lille for bremsning i dette heat.

Til 3. heat blev natur lovene igen afprøvet, da Pumaen blev holdt lige rigelig stram ind i et sving, så der måtte fortovet lige bruges, med lidt flikflak kørsel bagefter, og Henning sagde efterfølgende, at Lars denne dag ikke kunne beskyldes for ikke, at afprøve grænserne.

Til det sidste heat var asfalten tørret mere op, og deraf højere fart, under en nedbremsning mod en chikane ned af bakke, der låste det ene baghjul, Pumaen snurre rundt, ramte en tønde, baggearet skulle findes, bakkes baglæns gennem resten af chikanen, og så igen i 1. gear, og fuld gas, men det kostede big time, sådan et stunt.

Klassesejren var dog intakt, med 8 sekunder ned til Henrik Lisberg i en Citroen C2, så ordene i indledningen, om en klassesejr og værdifulde kilometer under kørsel under svære vejr konditioner holdte vand, der skal lige ’poleres’ en skærm, men ellers virkede mekanikken i den hurtige Puma uden komplikationer.

Allan POST


Læs mere om:
 • Lars Bjerrum
 • Juelsminde
 • 12/09/15 - Juelsminde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS