Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Noget helt andet

DM Rally 
18/09/15 

Stadig baghjulstræk, stadig sugemotor, stadig tysk, men alligevel ligeså forskelligt som en cykel og en knallert.
 

Citat fra Jørgen Hansen efter GSV Rallysprintet i Odense, hvor han skulle prøve sin nye BMW M3 2,3 liters af på dansk jord, han havde kørt 2 løb i den i Sverige inden da..

Bilen er en banebil fra Holland, og som Jørgen og mekanikerne selv har bygget om til rally version, en historisk en af slagsen med 2,3 liters lækker maskine, og en traditionel 6 trins Getrag H-dogbox.

Jørgen Hansen/Fjenneslev og Winnie Hansen/Brønshøj deltog i GSV Rallysprintet i Odense, på en rundbane, som grundet nattens og morgenens vejrlig var våd og glat fra første heat af …

Der er meget indkøring når vi snakker dæk og undervognsopsætning, og det know how som teamet har med fra Porschen, kan ikke overføres til BMW’en, da BMW M3’eren med baghjulstræk og frontmotor har en helt anderledes vægtfordeling i karosseriet, så processen er lang og spændende, med meget teori, og derefter afprøvning i praksis….

I første var asfalten meget våd og glat, og de nye dæk ’bed’ ikke på den våde asfalt, og da Jørgen Hansen ikke havde lyst til at lave karosseri variationer på bilen, så blev tiden noget blød !!

Andre dæk på til 2. heat, mere greb, dækken skulle dog lige skrubbes af, og Jørgen finde tilliden til at de bed på den kolde asfalt, men stadig plads til forbedringer, trods tiden var hele et minut bedre!!

Pedalerne i BMW’en sidder forskudt til venstre i forhold til sædet, så det skal Jørgen også lige vænne sig til, det er ikke sjovt at ’ramme’ den forkerte pedal, dette kostede lige en tur ligeud, men så blev håndbremsen også lige afprøvet på grus, men det hjalp ikke på tiden i heatet.

I sidste heat kom der mere flow i kørslen, vejen var tørret mere op, og rytmen begyndte at indfinde sig, desværre knækkede noget i baghjulsophænget og gjorde bagenden lidt ustabil, men kun 5 og7 sekunder efter de to DK M3ere, det begynder at ligne noget.

Der er ting som skal forstærkes, optimeres, og så lige lære køre med ’gammeldags- H gearskifte, balancen i BMW er ikke sammenlignelig med Porschen, men den er sjov, trækker godt, fed lyd, og er sjov, og mekanikerne Kurt og Morten skulle jo heller ikke kede sig, så drikker de bare for meget kaffe, og der er nok at få justeret ind.

På Lørdag/19-09-15 køres 3. afdeling af Yokohama Mesterskabet Øst, på Roskilde Dyreskue, og det er igen i Porschen, så bliver Morten mekaniker lidt glad…

Allan Post


Læs mere om:
 • Juelsminde
 • 12/09/15 - Juelsminde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS