Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Nu afgøres Danmarks bedste motorsportsserie

DTC 
18/09/15 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSøndag 27. september køres der finale i Danmarks bedste motorsportsserie. Det sker på FDM Jyllandsringen, og med mere end 10.000 forventede tilskuere og tre mulige vindere, bliver det en dag med både fart og spænding.
 

Bilerne får alt, hvad de kan tage denne søndag, når der køres finale i AutoMester DTC. Det er et at de største løb i Danmark, og mere end 10.000 tilskuere kan glæde sig til fart for enhver smag, når Danmarks bedste motorsportsserie får kåret sin vinder.


Tre kappes om at vinde årets mesterskabstitel
(Foto: CN Photo)

Det er de tre kørere Dennis Lind, Casper Elgaard og Jan Magnussen, der kappes om at vinde mesterskabstitlen. Dennis Lind ligger på førstepladsen, holdkammeraten Casper Elgaard ligger på andenpladsen, mens Jan Magnussen har en tredjeplads. Men intet er afgjort endnu.

”Man kæmper om 75 point i finalen, så de har alle tre en chance for at løbe med sejren. Der er tale om rigtig dygtige kørere, som alle meget gerne vil vinde. Så man kan godt glæde sig til, at der bliver kørt rigtig stærkt på søndag,” siger Jesper Carlsen, direktør for FDM-DTC.

Og kørt stærkt, det bliver der. For det er store amerikanske biler med V8-motorer og godt 500 hestekræfter, der køres i. På Jyllandsringen vil tophastighederne komme op mod 200 km/t, og det er der brug for, hvis Casper Elgaard og Jan Magnussen skal indhente Dennis Lind.

”Det er altid en stor begivenhed, når der er køres finale på FDM Jyllandsringen, og det er virkelig noget, der kan trække folk til. Der er masser af fart og action, og det er interessant for såvel motorsportsentusiaster, som familier med små børn. Man kommer ikke til at kede sig, for der er flere andre løb denne weekend, og så er det jo spændende at se, hvem der bliver årets vinder,” siger Jesper Carlsen, leder af FDM Jyllandsringen.

Arrangementet på FDM Jyllandsringen går i gang klokken ti og varer til klokken 18. Billetlugerne er dog allerede åbne fra klokken otte.

Der køres tre heats, hvor der konkurreres om 25 point i hver. Andenpladsen får 20 point, tredjepladsen 17, fjerdepladsen 15, femtepladsen 13 og herfra nedefter.


Mere end 10.000 tilskuere forventes, når der søndag 27. september køres finale
(Foto: CN Photo)

Ud over afgørelsen i AutoMester DTC-løbet, er der også meget andet på programmet. Der køres flere løb denne søndag. Både i Formel Ford, FirstStop Special Saloon Car, Yokahama Super Cup, Yokahama 1600 Challenge, Citroën DS3 Cup og Road Racing. Der vil være små biler, store biler og motorcykler, og i paddocken kan man komme helt tæt på køretøjerne, møde kørerne og få en autograf. Vinderen af AutoMester DTC kåres omkring klokken 16.45, hvor der vil være pokaloverrækkelse i paddocken.

Billetterne koster fra 200 kroner stykket, børn under 12 år har fri entré ifølge med en voksen. Man kan købe mad og drikke, men det er også tilladt at pakke en madkurv og tage med. Du kan læse mere om finalen her.

Selvom der forventes at komme mere end 10.000 tilskuere til finalen søndag, skal man ikke være urolig for parkering. Der er et stort parkeringsareal der sikrer, at alle interesserede kan få lov til at opleve løbet.

Stillingen inden finalen er som følger: Dennis Lind på førstepladsen med en nettoscore på 324 points, Casper Elgaard på andenpladsen med 313 point og Jan Magnussen på tredjepladsen med 270 point.


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/09/15 - Jyllandsringen - DTC
  •