Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Pirelli World Challenge

Flot amerikansk pris til Christina Nielsen

World Challenge 
15/09/15 

Christina Nielsen nyder i øjeblikket stor succes i USA, hvor hun deltager i de to forskellige amerikanske sportsvognsserier Pirelli World Challenge og TUDOR United Sportscar Championship. I begge serier kører Christina i en Aston Martin V12 Vantage for teamet TRG Aston Martin Racing.
 

Selvom hendes Aston Martin i de to serier er stort set ens, så er der reglementsforskelle der gør, at de bilen i de to serier ikke opfører sig ens, ligesom løbene i Pirelli World Challenge består af 50 minutter ”sprintløb” mod de minimum 2 timer 40 minutter lange løb i TUDOR United Sportcar Championship, hvor hun deler bilen med en makker.

Sæsonen i Pirelli World Challenge er netop blevet afsluttet og ved finaleløbet søndag kørte Christina sig med en tredjeplads til sæsonens femte podieplacering i GTA klassen. Det blev også til en sejr i klassen i år og ved seriens afsluttende gallafest, hvor seriens vindere blev hyldet, var der også hyldest til Christina Nielsen. Christina fik den flotte pris ”Rookie of the Year”, da hun blev valgt som dette års bedste nybegynder i serien.

Christina var desværre ikke selv til stede for at modtage prisen, da hun var taget til hendes lejlighed nær San Francisco for at pakke og forberede sig til de to afsluttende løb i TUDOR-serien, hvor Christina fører mesterskabet og håber på at blive den første kvinde til at vinde et mesterskab i den prestigefyldte serie. Ved gallafesten var det i stedet Christinas far, den tidligere Le Mans kører Lars Erik Nielsen, der stolt tog imod prisen som en anerkendelse for den udvikling Christina har gennemgået i løbet af sæsonen.

”Jeg er fantastisk stolt over prisen og er virkelig ked af, at jeg ikke var til stede for at modtage den” sagde Christina efterfølgende. ”Det har været en vild sæson i Pirelli World Challenge og jeg føler selv, at jeg har udviklet mig rigtig meget som racerkører. Så at serien har set på mig som ”rookie of the year” er en kæmpe anerkendelse og det er dejligt at vide, at der er andre der har kigget på en og set den udvikling, som jeg også selv føler jeg har gennemgået”.

Christinas fokus er nu rettet mod TUDOR United Sportscar Championship, hvor hun som nævnt fører GTD klassen. De resterende to løb er et 2 timer 40 minutters løb på Formel 1 banen COTA i Texas den 19. september og finaleløbet Petit Le Mans på 10 timer, der afvikles på Road Atlanta den 3. oktober.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Laguna Seca
  • 13/09/15 - Laguna Seca - World Challenge
  •