Rotax

Malthe Jakobsen dansk mester før sidste afdeling!

Rotax
15/09/15

Den talentfulde thybo Malthe Jakobsen fra Sennels, vandt i weekenden den næstsidste afdeling af DM i Rotax Junior klassen på Vojens Karting Center. Sejren betyder at Malthe kan kalde sig Danmarksmester i junior klassen allerede inden sidste afdeling er kørt. Malthe kører for et af Danmarks største og bedste racerteams, RS Competition, som har stor del af æren også.

Den 6. afdeling af DM blev en vejrmæssig udfordring for deltagerne, hvor lørdag hvor tørt og rimelig stabil, mens der om søndagen var regn og omskiftning i vejret. I Rotax Junior klassen var der 18 kørere til start, og Malthe var naturligvis blandt favoritterne fra start.

Denne favoritrolle levede han også godt op til efter tidtagningen, hvor han kørte 2. hurtigste tid, blot 0,1 sekund fra teamkollega, Mathias Lund.

Herefter skulle der køres 4 indledende heats, hvor Malthe igen viste sine sublime evner bag rattet. Med to sejre og to 2. pladser, klarede han sig bedst igennem og var dermed klar på pole-position til Finale 1 og Pre-finalen.

Dyb koncentration inden sejren kom i hus

I finalerne så Malthe sig ikke tilbage. Selv med vanskelige vejrforhold bevarede han det kølige overblik og tog sejren i både Finale 1 og Pre-finalen. Dette betød endnu engang pole-position til Finalen og her var der heller ingen slinger i valsen. På trods af hårdt pres bagfra kunne Malthe igen køre først over stregen og lade sig hylde som dagens vinder. De 3 finale sejre, gav dermed point til at mesterskabet kunne afgøres på forhånd.

At mesterskabet er kommet i hus inden alle afdelinger er kørt er naturligvis en flot præstation i sig selv. Men når man tilføjer at Malthe blot er 11 år gammel og klassen er for de 13-16 årige drenge og piger, bliver præstationen ikke mindre flot! Oveni i det kan man også tilføje at Malthe er den første til at vinde DM tre år i træk, i tre forskellige aldersklasser - Micro, Mini og nu Junior!

Endnu en 1. plads var med til at sikre Malthe DM før tid

Sideløbende med DM-serien køres der også en Challenge, hvor vinderen får en billet til VM, hvor alt udstyr bliver stillet til rådighed. Malthe har også her allerede point nok til at kunne kalde sig vinder før tid, men desværre er han for ung til at deltage i VM-løbet da den internationale aldersgrænse er det kalenderår man fylder 13.

For at chancen ikke skal gå helt til spilde har teamet bag Malthe naturligvis forsøgt at ansøge om dispensation, så han forhåbentlig kan udnytte sin gevinst og komme til at køre med de 71 andre vindere fra hele Verden!

VM løbet afvikles i Portimao, Portugal d. 8.-14. November.

Frederik Jakobsen gjorde det også godt
Malthes lillebror, Frederik, deltager i år i sin første sæson i Rotax Micro klassen. Der er derfor hele tiden masser af nye ting for Frederik at lære, men han tage udfordringerne op og klarer sig rigtigt flot.

Frederik gjorde det godt i Vojens og blev nr. 5 i finalen

I Rotax Micro klassen var der hele 21 kørere til start i alderen 8 - 10 år. Frederik stiller ligesom storebror også til start for RS Competition og i tidtagningen klarede han sig igennem med 6. hurtigste tid. Dette blev dog byttet om til to 7. pladser i det indledende heat og i Finale 1.

Lidt justeringer gav dog mere fart til Frederik, som i pre-finalen kom i mål som 6’er og i Finalen gjorde han det rigtigt godt og kørte en flot og godkendt 5. plads hjem.