Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Kevin er både glad og skuffet

Legend Car 
15/09/15 

Den dobbelte løbsweekend på Padborg Park blev både til god og tæt race, samt en del point på kontoen for Kevin Verner. Der var dog ikke alting som gik efter planen og det kom til at koste i slutningen af weekenden.
 

Alt var klart! Bilen var efterset, motoren var nyrenoveret og både kører og team var klar til en weekend med dobbelt så mange løb som normalt.

Kvalifikationen om lørdagen gik da også rigtig godt. Autoforum Racing Team Silkeborg mekanikerne havde fået sat bilen fint op og den unge Kevin Verner kørte den anden bedste tid i feltet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Som altid vender man de første tyve fra kvalifikationen til starten i det første løb. Kevin skulle derfor starte som nummer nitten og kæmpe sig frem gennem feltet. Der blev kørt tæt i feltet og efter de femten minutter plus en omgang, som et løb varer, var ARTS køreren helt fremme som nummer fem.


Første løb gav en masse placeringer
(Foto: Motorsporten.dk)

Startplaceringen til det andet af lørdagens løb var nummer fire for Kevin. Foran i feltet blev der kørt tæt og stærkt. Pludselig rammes Kevin af et uheld og taber placeringer. Det sker desværre to omgange i træk og Kevin taber igen placeringer.

”Jeg var vist helt nede som ti i feltet og tænkte at nu skulle det have gas, for ikke at tabe for meget til de andre hurtige i feltet”, fortalte Kevin efter løbet, hvor han sluttede som nummer fem og samtidigt satte hurtigste omgangstid.


Der bliver kørt tæt i første sving.
(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdagens sidste løb skal køres i mørke. Der er sat lys op på hele baneområdet, men det betyder ikke at man kan se det helt store. Kevin skal starte som nummer fem på den mørke bane, hvor der bliver kørt rigtig tæt blandt de førende. Efter tætte kampe i det begrænsede lys vinder Kevin to placeringer og slutter aftenen med en tredje plads. Efter weekenden fortalte Kevin lidt om at køre i mørke.
”Vores biler havde ikke lys foran, så det var så godt som umuligt at se de andre i mine spejle. Jeg havde en lille hvid diode siddende foran på min bil, men ved ikke hvor meget det hjalp de andre. Derudover skulle vi køre med vores regn-baglygte tændt, men den hjalp kun med at blænde én.”


Der blev kørt tæt i mørket helt frem til målflaget
(Foto: Motorsporten.dk)

Kevin mener i øvrigt at hvis man skal gentage aftenløb i Legend klassen, er det nok bedre at køre med små LED lygter foran på bilen og så et par røde reflekser på bagskærmene. Så mener han at man kan se dem bagved i sine spejle, og det nedsætter risikoen for uheld.

Søndag startede det hele forfra. Kvalifikationen gik dog ikke helt så godt for Kevin, som dagen før. Her blev han kun nummer otte og skulle derfor starte som nummer tretten i første løb.


Det blev ikke en optimalt kvalifikation om søndagen
(Foto: Motorsporten.dk)

Igen blev der kørt meget tæt i feltet, så det var en svedig ung racerkører som sluttede løbet som nummer tre. At Kevin havde kørt stærkt kunne man se på tiderne efter løbet. Kevin havde igen kørt hurtigste omgang. Tiden på 1:08,424 var faktisk så god at han havde slået den tidligere banerekord i klassen.


Kevin kæmpede sig op gennem feltet i første løb
(Foto: Motorsporten.dk)

I andet løb skulle ARTS køreren starte som nummer tre. De fem kørere som ligger i top seks i det samlede mesterskab, holdt alle oppe foran i feltet. Det blev et rigtigt godt motorløb og overhalinger flere gange. Da kampen sluttede, var Kevin nummer to.


Hele weekenden blev der kørt tæt foran i feltet
(Foto: Motorsporten.dk)

I weekendens sidste løb startede Kevin igen som nummer tre. Han kom godt med i starten og efter kort tid var han oppe og føre løbet. Det var tydeligt at Kevin var hurtig, for han begyndte at trække fra nummer to og tre i feltet. På næstsidste omgang går det dog galt. Den ene drivaksel på bilen går i stykker og en sikker sejr er væk. Kevin triller roligt bilen rundt den sidste halvanden omgang og slutter nede som nummer tolv.


Kevin nåede at føre i sidste løb, før han fik en defekt
(Foto: Motorsporten.dk)

”Vi fik vist at vi igen har farten i bilen, hvor jeg har hurtigste omgangstid i halvdelen af løbene og endnu en ny banerekord. På den anden side er konkurrencen i klassen så hård at jeg på grund af den drivaksel, nu er nummer fire i mesterskabet.” fortalte en både glad og skuffet Kevin Verner søndag aften.

Kevin stoler på bilen og sig selv, men mener at han har brug for lidt held, hvis han skal tilbage på tredje pladsen i mesterskabet. Han syntes dog at dobbelt-løbet på Padborg Park var rigtigt godt og fair race.

Årets sidste løbs weekend er den 10. og 11. oktober på Padborg Park.

Autoforum Racing Team Silkeborg

Selch

Læs mere om:
  • Kevin Verner
  • Autoforum Racing Team Silkeborg
  • Padborg Park
  • 13/09/15 - Padborg Park - Legend Car
  •