Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Flot DM-finale i Rally Cross & Cross Kart

Rallycross - DM 
15/09/15 

Der blev fightet til allersidste benzindråbe, da Motorsport Nordjylland (MNJ) bød op til en hæsblæsende DM-finale i både Rally Cross (RC) og Cross Kart (CK). Inden af deltagerne kom sovende til deres DM-medaljer, og nogle teams tog tomhændede hjem fra Nysum Banen, hvad angik pokaler/medaljer.
 

MNJ’eren: Allan Jørgensen i Opel Corsa C oplevede en tæt slutfight om DM-bronzen i den tunede 2 liters-klasse, SUPER 2000: - Jeg havde et forspring på 3 matchpoint (mp.) i forhold til vendelboen, Jesper Christensen fra Vendsyssel. 30 mp. var på spil i DM-finalen, hvorfor alt kunne ske for mig.

Allan Jørgensen udbyggede sit forspring med 1 mp. til semifinalen, men her knækkede der en trækaksel tidligt i semifinalen. Nordjyden kunne derfor ikke fighte sig videre til finalen, hvor Jesper Christensen scorede de afgørende matchpoint til DM-bronzen.

- Raceren kan godt køre videre med en knækket trækaksel, men det er selvfølgelig ikke optimalt med kun træk på et enkelt forhjul. I normalt race er der træk på begge, idet friløbet på det mindst belastede hjul er spærret.

DM-slutspurten i SUPER 1600 er en intern fight mellem de 2 MNJ-kørere: Jacob Schnoor (Peugeot 106 MAXI) samt Jan Petersen (Citroën C2 Super 1600).


Jacob Schnoor hjemkørte kontrolleret DM-guldet i SUPER 1600

- Jacob Schnoor havde fået et afgørende forspring inden DM-finalen, oplyser Jan Petersen. – Jeg fightede dog helhjertet for min guldchance, og specielt var det dejligt, at vi havde spottet og afhjulpet en periodisk fejl i styreboksen. Dette skabte bedre ro i raceren, som jeg kontrolleret kørte hjem til DM-sølv. Stort til lykke til Jacob Schnoor med DM-titlen!


Efter en vekslende 2015-sæson scorede Jan Petersen (t.h.) sikkert DM-sølvet i SUPER 1600

Den tunede klasse med motorer over 2 liters volumen (SUPERNATIONAL) bød på et come back for den tidligere DM-sølvvinder: Morten Schnack fra MNJ: - I første kvalifikationsheat var jeg lidt rusten, men resten af DM-finalen var raceren oppe i fuldt tempo, som matchede frontrunnerne. Desværre drillede bagtøjet, hvorfor jeg valgte at spare materiellet til en spændende 2016-sæson.


Morten Schnack kom hurtigt op i et overbevisende konkurrencetempo i sit come back

En anden spændende debut i SUPERNATIONAL var Søren Konge, som er tidligere dansk mester i Folke Race: - Jeg har fået fingre en potent BMW E36’er. I øjeblikket har den en lidt for hård spærring på bagtøjet, hvorfor raceren hellere vil køre lige ud end at dreje. Derfor havde jeg lidt svært ved at få overført hestekræfterne til underlaget, men det bliver et interessant motorsports-projekt.


Søren Konge brugte hele motorbanen og sandfanget i sin debut med BMW E36’eren

I SUPERNATIONAL fejrede Jens Steffensen come back i sin Audi 80 Coupé, hvilket resulterede i en tredjeplads.


Jens Steffensen fejrede genopbygningen af sin Audi 80 Coupé med en tredjeplads i SUPERNATIONAL

- Svenskerne: Mikael Persson (Toyota Corolla) og Ulf Arwidsson (Volvo PV) fightede virkelig hårdt om sejren i SUPERNATIONAL, oplyser løbsleder Finn Knudsen. – Så hårdt foregik det, at de IKKE kom over målstregen i finalen. Den tredobbelte tyske mester: Gerhard Völzer kørte godt i sin flotte Opel Manta, og han sluttede som nr. 2 lige i slipstrømmen på den nybagte danske mester: Peder T. Jensen (Volvo 240).


Efter motorproblemer var Tobias Daarbak tilbage i fuld race craft, hvilket gav MNJ’eren sejren i CK 125

I Cross Kart havde MNJ mange medaljekandidater, og specielt i 125 ccm.-klassen gik det godt. Her besatte nordjyderne alle tre DM-placeringer: Tobias Daarbak (guld), Nicklas Lau Jensen (sølv) og Tobias Andersen (bronze).


Nicklas Lau Jensen var sikker på DM-sølvet i CK 125 inden DM-finalen


Tobias Andersen spurtede kontrolleret ind på DM-bronzen i CK 125

- Hos CK 650’erne var DM-slutspurten uhyre intens, konstaterer DM-vinderen 2014: Dennis Munch fra MNJ. - Jævnbyrdigheden har været så tæt, at alle marginaler kom til at afgøre medaljefordelingen. Vendelboen Mads S. Pedersen havde dog den bedste race craft på dagen, og undgik samtidig ”fadæser”. Han blev derfor dansk mester foran min klubkammerat: Søren Jelsbak og med mig selv på DM-bronzen.


Dennis Munch scorede DM-bronzen i CK 650


Søren Jelsbak gik til makronerne, og vandt DM-sølv i CK 650

I CK 85 havde Lasse Storgaard en mulighed for at score DM-sølv, men hjemtog sikkert DM-bronzen i klassen.


Lasse Storgaard hjemkørte sikkert DM-treeren i CK 85

I CK MINI var Kevin Daarbak sikker på DM-toeren, hvorimod Oliver Lucas Jensen blev overhalet på DM-bronzen af den norske gut: Emil Bujordet.


Kevin Daarbak vandt DM-sølv i CK MINI

Motorsports-løjerne på Nysum Banen fortsætter i løbsweekenden: 3.-4. oktober med DM-revancher i Cross Kart og Folke Race.


Kørere fra MNJ scorede flotte DM-slutplaceringer i CK 125: Nicklas Lucas Jensen (sølv), Tobias Daarbak (guld) og Tobias Andersen (bronze)

Motorsport Nordjyllland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 12/09/15 - Nysum - Crosskart
  • 12/09/15 - Nysum - Rallycross - DM
  •