Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 2000

Testdag på Randers KTI - Vol. 2

F2000 
26/04/01 

Som lovet tidligere så kommer der her flere billeder og kommentarer fra testdagen med Team Randers Racing på Randers KTI i søndags.
 

Arrangementet var et "pilotprojekt" forud for Team Randers Racings nye arrangementer under titlen fra "Racerkører for 1 dag".
Nogle arrangementer hvor helt almindelige mennesker kan komme ud og prøve en rigtig racerbil for nogle rimelige penge.

Og ud fra det vi selv oplevede og hørte fra de der deltog i arrangementet, så var det en stor oplevelse for dem, og noget som de både vil anbefale til andre, samt gerne selv vil prøve igen.

Men nu vil vi lade billederne tale lidt for sig selv.

Foto: Motorsporten.DK
Nick Horup klar til at indtage asfalten.
(Foto: Motorsporten.DK)

Foto: Motorsporten.DK
Børge Lakjer Hansen, Peter Mogensen og Bjarne Skibild venter spændt på at det bliver deres tur.
(Foto: Motorsporten.DK)

Foto: Motorsporten.DK
Et nyt "offer" er ved at være klar til en tur i Formel Ford 2000 raceren, her er det undertegnede der finder ud af hvor lidt plads der er i sådan en racer.
(Foto: Motorsporten.DK)

Foto: Motorsporten.DK
Ud over gearskiftet, så var det der voldte de største problemer helt klart at få raceren på og specielt af igen!
(Foto: Motorsporten.DK)

Foto: Motorsporten.DK
Dagen igennem var der livlig aktivitet på banen.
(Foto: Motorsporten.DK)


Peter Mogensens kommentarer til testdagen med Team Randers Racing:

Hej og tak for en fantastisk oplevelse på Randers Køretekniske Anlæg.

At få prøvet kræfter med en rigtig racerbil er en oplevelse man ikke bør snyde sig selv for - for hold da k.... hvor er det sjovt!

Første gang jeg fik mig skruet ned i F2000-raceren var det lidt af et chok at finde ud af hvor svært det egentligt er at fyre sådan en af på asfalten: det der med at skifte gear, det er altså noget man lige må glemme alt hvad man har lært om, og så begynde helt forfra!

Det kræver en hel del overtalelse af en selv før man kan få sig til at flå den minimale gearstang så resolut frem og tilbage som det er nødvendigt!
Erik Byrgesen - Foto: Motorsporten.DK Jeg ved ikke hvad der var værst: De skrækkelige lyde gearkassen udstødte hvis man ikke var kontant og bestemt nok eller de forvredne ansigstræk og forpinte lyde der kom fra Erik Byrgesen (den heldige leder af Team Randers Racing, arrangør og ejer af bilen).
Men efter nogle forsøg lykkedes det (næsten) hver gang, og så var det altså bare om at få styret der ud af, og så altså også lige huske at bremse i tide!! (igen lyde og ansigtsudtryk fra Erik Byrgesen).

Når først gearskiftet er nogenlunde på plads, så er det tid til at koncentrere sig om hvornår der skal bremses, og hvilken linie der skal vælges gennem svingene.
Erik Byrgesen - Foto: Motorsporten.DK En racerbil har INTET med køreskolens Opel Ascona at gøre!!!! - Den er fuldstændig ligeglad med hvilket gear den kører i, bare den er oppe over 4000rpm - der går et splitsekund, og så er den oppe ved de 6000rpm hvor der skal skiftes (ellers kommer der flere lyde og grimasser fra Erik).
Og den kører bare direkte derhen hvor du retter hjulene (altså indtil gummiet ikke kan bide sig fast længere, eller asfalten slipper op!)

Det er en euforisk fornemmelse, når man kan mærke at baghjulene næsten slipper grebet i asfalten på vej ud af sidste sving før langsiden (kom der nu igen "sjove" lyde fra Erik??).

Selv om den lille rundbane på køreanlægget ikke er særlig lang og på visse steder er meget smal, giver den rigelig mulighed for at teste evner og talent, og masser af fart-fornemmelse - svingene er smalle og skal gennemkøres i de rigtige linier for at holde farten oppe. Når det en enkelt gang lykkes, og raceren når 6000rpm i 4. gear for enden af langsiden forstår man rigtigt hvad det er der driver racerkørerne!

Jeg kan kun sige: det er en oplevelse du ikke skal snyde dig selv for, hvis du bare har den mindste smule benzin i blodet!

Mine billeder fra dagen kan du se på peterspeed.dk

Tak for en fantastisk oplevelse og PÅ GENSYN!
Peter Speed Mogensen


Med til at gøre dagen til en endnu større oplevelse for deltagernene i dette arrangement, var at både Sola Nygaard og Copytec Racing også var på Randers KTI denne dag, så deltagerene fik en mulighed for at se hvordan det skulle gøres.

Foto: Motorsporten.DK
Sola Nygaard ved at gøre sig klar til sin testkørsel.
(Foto: Motorsporten.DK)

Foto: Motorsporten.DK
Copytec kørerne, Jesper W. Lambertsen og Dennis Wounlund testede flittigt dagen igennem.
(Foto: Motorsporten.DK)

Men ud over at sikre at deltagerne havde en oplevelsrig dag, så var det også en vigtig dag for Erik Byrgesen fra Team Randers Racing, hvor han fik noget erfaring i hvordan et sådan arrangement skal afvikles. Dette så hans nye arrangementer i serien "Racerkører for en dag" kan blive endnu bedre, selv om det nok bliver svært.

Foto: Motorsporten.DK
En tilfreds, men træt, Erik Byrgesen slapper af oven på dagens arrangement.
(Foto: Motorsporten.DK)


Hr. Nielsen
 
 
 
Undgå billetkøen - Køb dine billetter her