Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Tim Svanholt manglede kun 1,6 sekund til en podieplads

DM Rally 
14/09/15 

Efter en hæsblæsende duel og ”svingom“ med skarpe konkurrenter over 115 kilometer snoede og toppede hastighedsprøver manglede Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, i deres Mitsubishi Lancer Evo X kun 1,6 sekund fra en plads på sejrspodiet i årets fjerde runde af Danmarksmesterskabet i rally.
 

DM-runden blev afviklet i og omkring Juelsminde, og konfronteret med de regerende mestre Christian Jensen og Freddy Pedersen, Peugeot 208 T16 samt Ib Kragh og Mie Petersen, i Citroën DS3 og Esben Hegelund og Karsten Isaksen, i Skoda Fabia – alle i lynhurtige R5-tunede biler.


Tim Svanholt og Carina Møller i aktion i DM4
(Foto: Sophie Dam)

Roskilde-holdet vandt for to år siden DM-runden i Juelsminde, men måtte denne gang nøjes med en fjerdeplads efter Hegelund/Isaksen, Kragh/Petersen og det tyske hold Becker/Wicha i Subaru Impreza WRX.

Da det tyske hold ikke deltager i DM-opgøret tilfalder mesterskabspointene Svanholt og Møller, og de faldt på et tørt sted, da de i forvejen mangler point fra sæsonens to første løb.

- Vi var kun 1,6 sekund fra at nå tredjepladsen, men Becker/Wicha fik altså lige akkurat klemt sig ind foran os. Ærgerligt! Men vi fik da sat lidt flere point ind på DM-kontoen, konstaterede en tilfreds Tim Svanholt efterfølgende.


(Foto: Specialpressen)

For Svanholt og Møller startede det i højt tempo og køretider, som placerede dem i Top-5, men på løbets fjerde hastighedsprøve fik Svanholt snittet et sving lidt for skarpt og ramte en sten. Dét kostede omkring 20 sekunder i tabt tid

- Det gav noget uro i bilen, før jeg blev sikker på, at det ramte hjul ikke var punkteret eller tabte luft, og senere i løbet fik vi et problem med bilens interne samtaleanlæg hvor en stikforbindelse drillede, hvilket også gav lidt uro. Vi må være tilfredse med dagens resultat, og se frem mod årets femte og næstsidste DM-runde i Horsens den 17. oktober, sluttede Tim Svanholt efter at have ”swinget“ færdig på de østjyske sprintetaper.

Med lidt held kan Roskilde-holdet stadig nå at slutte i Top-3 i årets DM-opgør.


Tim Svanholt gratulerer Ib Kragh
(Foto: Specialpressen)

Juelsminde Rally DM4 - Generalklassementet
1. Esben Hegelund-Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, Skoda Fabia R5, 1:01:58,100
2. Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Citroën DS3 R5, 1:02:29,400
3. Jan Becker-Klaus Wicha, Subaru Impreza WRX, Tyskland, 1:03:23,100
4. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo X, 1:03:24,700

DM-stillingen før DM5 for 4-hjultrukne biler
1. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Citroën DS3 R5, 74 point
2. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 64 point
3. Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza N12, 35 point
4. Steen Johansen-Suna Schwaen, Hårlev/Sorring, Mitsubishi Lancer Evo X, 27 point
5. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo X, 25 point

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
 • Tim Svanholt
 • Juelsminde
 • 12/09/15 - Juelsminde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS